ZonMw-programma Beter Thuis richt zich op de integrale kwaliteitscyclus voor GRZ, ELV en GZSP. Deze subsidieoproep is gericht op het ontwikkelen van richtlijnen voor CVA, trauma en amputatie. Centraal staat hoe zorg rond de patiënt vormgegeven kan worden. Het perspectief van de zorgvrager is leidend.

Onderwerpen

  • Richtlijnen
  • Kortdurende herstelgerichte zorg
  • Integrale ouderenzorg
  • CVA, trauma en amputatie

Onderdeel van programma

Beter Thuis

Geplaatst op

30 september 2021

Deadline

15 december 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Kortdurende herstelgerichte zorg, ontwikkeling richtlijnen of andere beschrijvingen van goede zorg, voor CVA, Trauma en Amputatie (pdf) 201 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het ontwikkelen van drie multidisciplinaire richtlijnen of andere beschrijvingen van goede zorg, kortweg richtlijnen, voor de kortdurende herstelgerichte zorg (GRZ, ELV, ambulant/thuis), met betrekking tot CVA, trauma en amputatie. De richtlijnen geven aanbevelingen gericht op het oplossen van knelpunten, die over zowel de organisatie van de zorg als de inhoud van zorg kunnen gaan. Specifiek beschrijven de richtlijnen op welke manier de zorg rond de individuele patiënt vormgegeven kan worden, met aanbevelingen gericht op alle domeinen van herstel, waarbij het perspectief van de zorgvrager leidend is.

Wat kan worden aangevraagd?

In deze subsidieoproep kan subsidie aangevraagd worden voor de ontwikkeling van richtlijnen met betrekking tot de thema’s CVA, amputatie en trauma binnen de kortdurende herstelgerichte zorg. De richtlijnen zijn bruikbaar voor zorgverleners in alle settingen waarin de kortdurende herstelgerichte zorg plaats vindt (de GRZ, het ELV, thuis/ambulant).

Bij de ontwikkeling van de richtlijnen worden de criteria van de AQUA-leidraad gevolgd.

Randvoorwaarden

De ontwikkeling van de richtlijnen vindt plaats middels een multidisciplinaire samenwerking, conform de eisen van de AQUA Leidraad. De projectgroep dient aantoonbare ervaring met multidisciplinaire richtlijnontwikkeling te hebben om subsidie te kunnen aanvragen.

Wie kan aanvragen?

De projectgroep dient tenminste te bestaan uit de volgende partijen:

  • Richtlijnontwikkelaar;
  • Specialisten ouderengeneeskunde;
  • Huisartsen;
  • Verpleegkundigen/verzorgenden, ook wijkverpleging;
  • (vertegenwoordigers van) Zorgvragers. Meer specifiek; patiëntenvereniging/ouderenbond/Patiëntenfederatie Nederland.

Budget

Er is in totaal maximaal €330.000,- inclusief BTW beschikbaar voor het ontwikkelen van deze richtlijnen, inclusief bijbehorende communicatie en implementatieproducten. De maximale looptijd is 24 maanden. Binnen deze subsidieoproep is er ruimte om één aanvraag te honoreren, hierin dienen alle drie de onderwerpen uitgewerkt te zijn. De uiterlijke startdatum van het project is 19 april 2022.

Aanvraag indienen

U kunt tot 15/12/2021, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Kortdurende herstelgerichte zorg, ontwikkeling richtlijnen of andere beschrijvingen van goede zorg, voor CVA, Trauma en Amputatie (pdf) 201 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Suzan Willemsen of Annelien Wendrich-van Dael. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Suzan Willemsen (programmasecretaris) of Annelien Wendrich-van Dael (programmamanager)

+31 70 349 54 72
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website