Het programma Ethiek en Gezondheid 3 maakt onderzoek mogelijk op het terrein van ethiek in de gezondheidszorg. De doelstelling van het programma is het vergroten van inzicht in en kennis over concrete, actuele, ethische dilemma’s of vragen op het terrein van ethiek en gezondheid. De opgedane kennis en inzichten dienen de gezondheidszorgpraktijk en het gezondheidsbeleid te ondersteunen en verbeteren.

Onderwerpen

  • Ethiek
  • Jeugd
  • Zorg
  • Zorgzame samenleving

Onderdeel van programma

Ethiek en Gezondheid 3

Geplaatst op

1 november 2021

Deadline

15 februari 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep “It takes a village to raise a child" (pdf) 691 KB

Doel subsidieoproep

Deze subsidieoproep richt zich op de ethische vraagstukken of dilemma’s die zich voordoen bij het betrekken, organiseren en samenwerken van de omgeving in de aanpak (en preventie) van problemen van jongeren. In de oproeptekst staan een aantal relevant onderzoeksvragen die onderzocht moeten worden. Hiernaast dient op basis van een normatief ethische analyse een eindproduct ontwikkeld te dat aansluit bij de wensen, eisen en verwachtingen van de eindgebruiker. Dit eindproduct moet hen in staat stellen op een verantwoorde manier om te gaan met de ervaren ethische vraagstukken of dilemma’s en zo hun werkpraktijk en/of het beleid te kunnen verbeteren. Daarnaast levert dit project ook een eindproduct voor jongeren op.

Wat kan worden aangevraagd?

Deze oproep is bestemd voor onderzoek naar de ethische vraagstukken of dilemma’s die zich voordoen bij het betrekken, organiseren en samenwerken van de omgeving in de aanpak (en preventie) van problemen van jongeren.

Randvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor honorering dient de aanvraag minimaal van goede kwaliteit en relevant te zijn.

Wie kan aanvragen?

Nederlandse onderzoeksorganisatie(s) in de zin van het EU staatssteunrecht kunnen aanspraak maken op (een gedeelte van de) subsidie. Vereist is dat de Nederlandse onderzoeksorganisatie als hoofdaanvrager fungeert. Daarnaast is deelname van partij(en), zoals omschreven in de oproeptekst verplicht. De projectgroep beschikt over een voldoende interdisciplinaire benadering. Er is voldoende kennis en ervaring met gezondheidsethiek, gezondheidsrecht en jeugdzorg. Daarnaast is er deelname van jongeren en andere belanghebbenden vanaf het begin (dat wil zeggen het schrijven van de aanvraag). Samenwerking tussen hogeschool en universiteit wordt aangemoedigd.

Budget

Voor deze ronde is maximaal € 200.000 beschikbaar. Er zal maximaal één onderzoeksproject toegekend worden. De looptijd is maximaal 2 jaar.

Aanvraag indienen

U kunt tot 15 februari 2022, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw. Ga naar "subsidie aanvragen" en klik op "Ethiek en Gezondheid 3, Ethiek en thema jeugd".

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep “It takes a village to raise a child" (pdf) 691 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Maartje Sander of Eva Wijma. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website