Een vernieuwende aanpak voor een maatschappelijk vraagstuk. In deze oproep is ruimte voor het ontwikkelen en onderzoeken van nieuwe innovatieve werkwijzen in de jeugdsector. Die aansluit bij de leefwereld en behoefte van kinderen, jongeren en gezinnen, samen met alle betrokkenen en vaak dwars door bestaande domeinen heen.

Onderwerpen

  • Innovatieve werkwijzen
  • Ontwerpgericht onderzoek
  • Out of the box
  • Jeugdsector
  • Psychosociale ontwikkeling

Onderdeel van programma

Wat werkt voor de jeugd

Geplaatst op

24 maart 2021

Deadline

25 mei 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Innovaties in de jeugdsector (pdf) 91 KB

Doel subsidieoproep

Doel van deze oproep is het ontwikkelen en onderzoeken van innovatieve werkwijzen in de jeugdsector.

Een innovatie in de jeugdsector is een ‘out of the box’ oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk die resulteert in een vernieuwende aanpak. Het innovatieve zit vaak in een nieuwe manier van verbinden van verschillende actoren, verschillende expertises of verschillende methodieken. Wat leidt tot een vernieuwende aanpak die aansluit bij de leefwereld en behoefte van kinderen, jongeren en gezinnen, samen met alle betrokkenen en vaak dwars door bestaande domeinen heen.

Wat kan worden aangevraagd?

Er kan subsidie worden aangevraagd voor ontwerpgericht onderzoek naar nieuwe innovatieve werkwijzen die waarde hebben voor de psychosociale ontwikkeling van kinderen.

Het project combineert onderzoek met gerichte innovatie. Er is – in een iteratief proces - aandacht voor de vraagarticulatie (ontwerpen we het goede?) en het ontwerpen van een oplossing, testen, leren en weer bijstellen (ontwerpen we het goed?). Het plan van aanpak maakt duidelijk hoe dit cyclische proces in co-creatie tussen wetenschap, professionals en ouders en jongeren wordt ingevuld en hoe er daadwerkelijk samen met de gebruikers wordt ontworpen.

Randvoorwaarden

  • Het dient te gaan om het ontwikkelen en onderzoeken van een nieuwe innovatie.
  • Het opschalen of doorontwikkelen van een bestaande innovatie binnen de jeugdsector past nadrukkelijk niet binnen deze oproep.
  • De subsidieaanvraag beschrijft een ontwerpgericht onderzoeksvoorstel naar een innovatieve werkwijze.
  • U dient bereid te zijn om na honorering mee te werken aan kennisdelingsactiviteiten (zoals een bijeenkomst, presentaties, vlogs, blogs en dergelijke) van de voortgang en resultaten.

Wie kan aanvragen?

Deze onderzoekssubsidie kan worden aangevraagd door  onderzoeksorganisaties. Hierbij verwijzen wij naar de staatssteundefinitie van onderzoeksorganisaties. Praktijkinstellingen moeten betrokken zijn bij deze aanvraag.

Budget

Er kan maximaal €200.000,- per project worden aangevraagd met een looptijd van maximaal 30 maanden. Ook kleinere / kortdurende projecten zijn passend binnen deze oproep. In totaal is voor deze programmalijn maximaal €1.250.000,- beschikbaar.

Aanvraag indienen

U kunt tot 25 mei 2021, 14.00u uw aanvraag indienen via MijnZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Innovaties in de jeugdsector (pdf) 84 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Yvonne Benard. Voor technische vragen over Mijn ZonMw neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Yvonne Benard

Programmamanager Jeugd

+31 70 349 51 75
ybenard@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website