Dit is eerste oproep voor onderzoek van programma Infectieziektebestrijding3 (2019-2023). Het programmadoel is het bevorderen van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak van de infectieziektebestrijding en versterken van de kennisinfrastructuur in de gezondheidszorg, om bij te dragen aan het verminderen van het aantal zieke mensen door infectieziekten.

Onderwerpen

  • Het ontwikkelen van wetenschappelijke en gebruiksgerichte kennis over verspreiding en bestrijding van infectieziekten;
  • Het evalueren/bewijzen van effectiviteit en doelmatigheid van bestaande bestrijdingsinterventies;
  • Het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde strategieën en bestrijdingsinterventies, met oog voor onder andere maatschappelijke/sociale aspecten

Onderdeel van programma

Infectieziektebestrijding 3 2019-2023

Geplaatst op

31 juli 2019

Deadline

15 oktober 2019,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Infectieziekten: kennisontwikkeling, interventies en evaluatie van preventie en bestrijding (pdf) 387 KB

Aanvraag indienen

U kunt tot 15 oktober 2019 14.00 uur uw aanvraag indienen via MijnZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Infectieziekten: kennisontwikkeling, interventies en evaluatie van preventie en bestrijding

Subsidie aanvragen

Doel subsidieoproep

  • Het ontwikkelen van wetenschappelijke en gebruiksgerichte kennis over verspreiding en bestrijding van infectieziekten;
  • Het evalueren/bewijzen van effectiviteit en doelmatigheid van bestaande bestrijdingsinterventies;
  • Het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde strategieën en bestrijdingsinterventies, met oog voor onder andere maatschappelijke/sociale aspecten

Wat kan worden aangevraagd?

De eerste oproep van dit programma financiert onderzoek binnen het programmadoel in pijlers 1 en 4 zoals beschreven in de programmatekst:
(1) Zorgdomeinen, doelgroepen en veranderende demografie;
(4) Ziekten te voorkomen met vaccinatie.

Tevens moet het onderzoek vallen binnen minstens één van de aandachtsgebieden (II) tot en met (V), zoals beschreven in de programmatekst:
(II) Diagnostiek, monitoring en surveillance,
(III) Interventies: preventie en behandeling,
(IV) Communicatie, gedrag en maatschappelijke relevantie. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat ook sociale wetenschappen een plaats hebben in de projecten
(V) Opkomende onderzoeksmethodieken.

Randvoorwaarden

Zowel grotere projecten als kleinere pilotprojecten kunnen in aanmerking komen. Ook implementatieonderzoek met een evaluatiecomponent kan in aanmerking komen. Ingediende voorstellen geven bij voorkeur antwoord op door de beroepsgroep geformuleerde kennisagenda’s.

Wie kan aanvragen?

Onderzoekers werkzaam bij een onderzoeksorganisatie of andere organisatie in Nederland kunnen projectvoorstellen indienen.

Budget

Voor deze ronde is in totaal €3 miljoen beschikbaar.

  • Binnen de ronde is €2,5 miljoen gereserveerd voor grotere onderzoeksprojecten. De maximale looptijd is 48 maanden met een maximaal budget van € 500.000
  • Binnen de ronde is €500.000 gereserveerd voor kleinere pilot projecten. De maximale looptijd is 18 maanden met een maximale budget van € 150.000. Een andere organisatie inschakelen als medefinancier is geen eis, maar wel een pre.

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Suzanne Verver of Linda van Nierop. Voor technische vragen over MijnZonMw neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website