Heeft u als patiënten- en gehandicapten organisatie (pg-organisaties) een concreet, gebruiksklaar product ontwikkeld? Maar moet u de stap naar daadwerkelijk gebruik in de praktijk nog maken? Dan kunt u hier subsidie aanvragen voor uw implementatieproject.

Onderwerpen

  • Patiënten- en gehandicaptenorganisaties
  • Concreet product of concrete dienst reeds ontwikkeld
  • Implementatie
  • Breder gebruik
  • Impact en Bereik

Onderdeel van programma

Voor elkaar!

Geplaatst op

19 september 2018

Deadline

7 november 2018,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Implementeren met Impact (pdf) 442 KB

Doel subsidieoproep

Dit is de eerste subsidieoproep binnen het programma Voor Elkaar. Patiënten- en gehandicaptenorganisaties krijgen met deze subsidieoproep de kans om het gebruik van al bestaande producten te bevorderen. Dit zijn diensten of projectresultaten, die in de praktijk nog niet (voldoende) worden gebruikt. Deze subsidieoproep is gericht op het vergroten van impact, door het verder brengen of in de praktijk borgen van een product/dienst/resultaat. De producten richten zich op belangenbehartiging, lotgenotencontact en/of informatievoorziening. Met impact bedoelen wij dat het product/dienst/projectresultaat een aantoonbare verbetering levert voor mensen met een (chronische) ziekte of beperking, of cliënten in de ggz en de (brede) achterban ervan profiteert 

Wat kan worden aangevraagd?

ZonMw stelt voor deze ronde €500.000 beschikbaar. Per aanvraag kan maximaal €50.000 (Inc. Btw) worden toegekend. Naar schatting zullen er 10 projecten worden gehonoreerd.

Randvoorwaarden

Waarvoor kan er subsidie aangevraagd worden?

De aanvrager van het project dient een patiënten- of gehandicapten organisatie te zijn.

Het gaat in deze subsidie oproep om:

  • reeds afgeronde, relevante en bruikbare producten, waar de praktijk aantoonbaar behoefte aan heeft

Doel van het project is dat het product, de dienst of het resultaat:

  • duurzaam (toekomstbestendig) is
  • breder kan worden toegepast, bijvoorbeeld in andere regio’s of door andere doelgroepen.

Voorwaarde is dat het recente (tot stand gekomen in de afgelopen twee jaar) producten/diensten/resultaten zijn. Het maakt niet uit met welke financiering de resultaten zijn behaald. Bijvoorbeeld met geld van ZonMw, VWS, DUS-I, fondsen, verzekeraars, NWO of Zorginstituut Nederland.

Het aangevraagde project kan bijvoorbeeld gaan over het in de praktijk brengen van een brochure, richtlijn of standaard, vernieuwde aanpak of werkwijze, lesmodule, e-learning module, gesprekstool, eHealth applicatie of evaluatie instrument.

Aanvraag indienen

U kunt tot 7 november 14:00 uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Implementeren met Impact (pdf) 442 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veel gestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Jolanda Huizer. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Jolanda Huizer

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 52 57
E-mailadresHuizer@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website