Deze subsidieoproep richt zich op onderzoek rondom de gezondheid van of medische problematiek bij mensen met een verstandelijke beperking. Het moet meer inzicht geven in een medisch vraagstuk, een oplossing bieden voor zorgprofessionals in de langdurige zorg en de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking ten goede komen.

Onderwerpen

  • Gehandicaptenzorg
  • Gezondheid en medische problematiek bij mensen met VB
  • Zorgprofessionals in de langdurige zorg
  • Data- of literatuuronderzoek

Onderdeel van programma

Gewoon Bijzonder

Geplaatst op

8 februari 2022

Deadline

31 maart 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep GB gezondheid DEF (pdf) 242 KB

Doel subsidieoproep

Met deze subsidieoproep willen we vooral aandacht geven aan onderzoek rondom de gezondheid van of medische problematiek bij mensen met een verstandelijke beperking. Denk bijvoorbeeld aan een veelvoorkomend medisch probleem waar je als zorgprofessional regelmatig mee te maken hebt, waar handelingsverlegenheid speelt en waar je graag een oplossing voor zou vinden. Maar denk ook aan het bevorderen van gezondheid bij mensen met een verstandelijke beperking. De oproep biedt kansen voor zorgprofessionals die, naast hun werk in de langdurige zorg, geïnteresseerd zijn in het doen van wetenschappelijk onderzoek. De oproep draagt bij aan de ontwikkeling van wetenschappelijke vaardigheden en het bieden van een aantrekkelijke verdieping van de werkzaamheden.

Wat kan worden aangevraagd?

  • Het onderzoek moet betrekking hebben op het thema gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking of meervoudige beperking met een intensieve zorgvraag.
  • De meerwaarde voor de zorgpraktijk en voor de mensen zelf, die ontstaat door beantwoording van de onderzoeksvraag, moet duidelijk uit de aanvraag blijken en onderbouwd zijn.
  • Er moet sprake zijn van een nieuwe onderzoeksvraag, die kan worden beantwoord met bestaande data, beperkt aanvullend onderzoek of met behulp van een literatuurstudie.
  • De resultaten moeten breed verspreid worden in de zorgpraktijk en moeten in elk geval óók via het Kennisplein Gehandicaptensector onder de aandacht worden gebracht bij andere zorgprofessionals.

Randvoorwaarden

Het betreft een kortdurend onderzoek van maximaal 1 jaar. Het betreft nadrukkelijk géén onderzoek waarbij uitgebreid nieuwe data verzameld worden (dus geen interventie-onderzoek).

Wie kan aanvragen?

De subsidie is persoonsgebonden en bedoeld voor uitvoerende zorgprofessionals die de ambitie hebben om zich, in aanvulling op hun werk, bezig te houden met wetenschappelijk onderzoek. De uitvoerend zorgprofessional dient aantoonbaar affiniteit te hebben met mensen met een verstandelijke beperking met een intensieve zorgvraag.

Budget

Er kan maximaal € 50.000,- worden aangevraagd, voor de duur van maximaal 12 maanden.

Aanvraag indienen

U kunt tot 31 maart 2022, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep GB gezondheid DEF (pdf) 242 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Linda Gerth. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Linda Gerth

Programmamanager Gewoon Bijzonder

+31 70 349 52 30
gerth@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website