Het programma Gewoon Bijzonder ontwikkelt, verspreidt en past kennis toe om zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren. Met deze oproep stimuleert ZonMw het gebruik van bestaande data binnen de gehandicaptenzorg.

Onderwerpen

  • Onderzoek gehandicaptenzorg
  • Gebruik bestaande data
  • MDS
  • Zorgprofessionals en (praktijk-)onderzoekers
  • Gezondheid, gedrag en participatie

Onderdeel van programma

Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten

Geplaatst op

17 september 2019

Deadline

5 november 2019,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

volledige tekst van de oproep) Subsidieoproep (pdf) 524 KB

Doel subsidieoproep

Deze subsidieoproep is bedoeld om het gebruik van bestaande data binnen de Gehandicaptenzorg te stimuleren en daarmee praktijkvragen op het gebied van gedrag, gezondheid en participatie te beantwoorden.
Hiernaast biedt de oproep kansen voor zorgprofessionals (eventueel in opleiding) die naast hun werk als professional geïnteresseerd zijn in het doen van wetenschappelijk onderzoek. Ook voor praktijkonderzoekers die zowel werkzaam zijn in onderzoek als praktijk kan deze oproep een impuls aan de carrière geven. De oproep draagt daarmee bij  aan de ontwikkeling van wetenschappelijke vaardigheden en het bieden van een verdieping van de werkzaamheden.

Wat kan worden aangevraagd?

De aanvraag gaat om onderzoek met reeds bestaande data dat betrekking heeft op (één van) de thema’s van Gewoon Bijzonder: gezondheid, gedrag of participatie. De doelgroep is mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel met een langdurige en intensieve zorgvraag. De meerwaarde voor de praktijk moet duidelijk blijken uit de aanvraag en de resultaten van het project moeten gedeeld worden met de praktijk, zoals via het Kennisplein Gehandicaptenzorg. Ook leidt het project tot  een wetenschappelijke publicatie, die open access beschikbaar is. Bij voorkeur komt de data voort uit de zorginstelling en bestrijkt minimaal 5 jaar.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

De subsidie is persoonsgebonden en is bedoeld voor zorgprofessionals (eventueel in opleiding) en voor (praktijk-)onderzoekers. De subsidie wordt aangevraagd vanuit een zorginstelling of onderzoeksinstelling.

Budget

Per project kan maximaal € 50.000,- worden aangevraagd. Het project duurt maximaal 9 maanden.
Het maximaal beschikbare budget voor deze ronde is € 300.000,-.

Aanvraag indienen

U kunt tot 5 november 2019, 14:00 uur, uw aanvraag indienen via ProjectNet. Lees de gehele subsidieoproep goed door; hierin staan de precieze voorwaarden, criteria en het beoordelingsproces beschreven.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Gebruik van bestaande data – Gewoon Bijzonder (pdf) 524 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Linda Gerth-Verhoeve of Esther Leijte. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Linda Gerth-Verhoeve

Programmamanager Gewoon Bijzonder

+31 70 349 52 30
gerth@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website