Deze open subsidieronde is bedoeld voor innovatie, actuele ontwikkelingen en projecten voor mensen met een visuele beperking. De kennisontwikkeling concentreert zich op de vragen van mensen met een zintuiglijke beperking en hun persoonlijke en professionele netwerk, hun participatie in de samenleving en de kwaliteit van leven van de doelgroep in zijn totaliteit.

Onderwerpen

  • Innovatie, actuele ontwikkelingen en projecten
  • Mensen met een visuele beperking
  • Praktijkgericht onderzoek
  • Samenwerking tussen erkende ZG-instellingen en een onderzoeksorganisatie

Onderdeel van programma

Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten

Geplaatst op

30 april 2020

Deadline

25 juni 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Expertisefunctie Zintuigelijk Gehandicapten onderzoek en innovatie - Open ronde Visueel 2020 (pdf) 184 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van de Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten (ZG) is het ontwikkelen van kennis én het maximaal inzetten van deze kennis. Om zo de best mogelijke zorg én ondersteuning aan mensen met een zintuiglijke beperking te realiseren. Samenwerking, het delen van kennis en verbinding met de samenleving zijn hierin belangrijk. Dit is beschreven in de programmatekst.

Deze open subsidieronde is bedoeld om ruimte te bieden voor innovatie, actuele ontwikkelingen en projecten buiten de programmalijnen om voor mensen met een visuele beperking. Indiening gebeurt door andere, niet-erkende organisaties in een consortiumverband met een onderzoeksinstelling en een van de erkende ZG- expertiseorganisaties.

Wat kan worden aangevraagd?

Er kan projectsubsidie worden aangevraagd voor onderzoek met een aantoonbare waarde voor mensen met een visuele beperking.

Randvoorwaarden

  • Alleen organisaties gevestigd in Nederland kunnen hoofdaanvrager zijn.
  • Indienende organisaties zijn verplicht afstemming en samenwerking te zoeken met tenminste één van de erkende ZG-expertiseorganisaties binnen de deelsector Visueel die in het kader van het ZonMw programma Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten d.d. 3 december 2018 een erkenning als ZG-expertiseorganisatie hebben ontvangen. Het gaat om de volgende instellingen: Bartiméus en Koninklijke Visio.
  • Samenwerking tussen een erkende ZG-expertiseorganisaties en minimaal 1 onderzoeksorganisatie is verplicht binnen deze subsidieronde.

Wie kan aanvragen?

Een subsidieaanvraag kan alleen door een zorg- of onderzoeksinstelling worden ingediend. Zie voor meer informatie de oproeptekst.

Budget

In totaal is voor deze subsidieronde € 100.000 beschikbaar. Voor de projecten van een duur van 1 jaar wordt maximaal € 50.000 beschikbaar gesteld. Voor de projecten met een looptijd van 2 jaar wordt maximaal €100.000 per jaar beschikbaar gesteld.

Aanvraag indienen

U kunt tot 25 juni 2020, 14.00 uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Expertisefunctie Zintuigelijk Gehandicapten onderzoek en innovatie - Open ronde Visueel 2020 (pdf) 184 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen via ExpertisefunctieZG@zonmw.nl. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website