Deze oproep betreft de evaluatie van de Regeling beoordelingscommissie late zwangerschapsafbreking en levensbeëindiging bij pasgeborenen

Onderwerpen

  • gezondheidsrecht
  • wetsevaluatie
  • levensbeëindiging bij pasgeborenen
  • late zwangerschapsafbreking

Onderdeel van programma

Programma Evaluatie Regelgeving

Geplaatst op

16 juni 2020

Deadline

29 september 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep evaluatie Regeling LZA-LP (pdf) 247 KB

Doel subsidieoproep

De evaluatie van de Regeling beoordelingscommissie late zwangerschapsafbreking en levensbeëindiging bij pasgeborenen heeft tot doel verslag te doen van de doeltreffendheid en de (neven)effecten van deze regeling in de praktijk. De evaluatie dient zich te richten op de huidige uitvoeringspraktijk als het gaat om medische beslissingen rond late zwangerschapsafbrekingen (LZA) en levensbeëindiging bij pasgeborenen (LP), de rol van de Regeling daarbij, de mogelijke knelpunten die worden ervaren door zowel de beoordelingscommissie als door zorgprofessionals, de maatschappelijke effecten en de toekomstbestendigheid van de Regeling.

Wat kan worden aangevraagd?

Evaluatieonderzoek naar de doeltreffendheid en de effecten in de praktijk van de Regeling beoordelingscommissie late zwangerschapsafbreking en levensbeëindiging bij pasgeborenen.

Randvoorwaarden

Zie voor de randvoorwaarden de projecttekst in bijlage van de subsidieoproep.

Wie kan aanvragen?

Wetsevaluatieonderzoek laat zich het best typeren als een combinatie van juridisch en empirisch onderzoek. De projectgroep en onderzoeksmethoden dienen hierbij aan te sluiten.

Budget

Het totale budget voor deze wetsevaluatie bedraagt maximaal 150.000 euro. Er kan één aanvraag gehonoreerd worden.

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 29 september 2020 - 14.00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep evaluatie Regeling LZA-LP (pdf) 247 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Maarten Slijper. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een man

Maarten Slijper

Jurist/secretaris

+31 70 349 52 58
er@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website