Zorginstituut Nederland wil de vergoeding van paramedische zorg voor herstel na COVID-19 tijdelijk en onder voorwaarden uitbreiden. Onderzoek maakt onderdeel uit van deze voorwaarden. Met deze subsidieoproep wordt top-down een onderzoek gefinancierd naar de effecten en kosten van paramedische herstelzorg voor COVID-19 patiënten.

Onderwerpen

  • Doelmatigheid
  • Effecten en kosten
  • COVID-19
  • Herstelzorg
  • Paramedische zorg

Onderdeel van programma

DoelmatigheidsOnderzoek 2022-2026

Geplaatst op

17 juli 2020

Deadline

13 augustus 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Gerichte Ronde COVID Paramedische Zorg (pdf) 215 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het uitzetten van onderzoek naar de effecten en kosten van paramedische herstelzorg voor COVID-19 patiënten. De resultaten van het onderzoek dienen bruikbaar te zijn voor Zorginstituut Nederland. Het gaat om COVID-19 patiënten met ernstige klachten en beperkingen die het gevolg zijn van de ziekte. Onder paramedische herstelzorg wordt de monodisciplinaire en gecombineerde inzet van paramedici, zoals de fysio- of oefentherapeut, diëtist, logopedist en/of ergotherapeut verstaan. Het onderzoek richt zich op de fysieke, cognitieve, psychische en voedingsgerelateerde uitkomsten na eerstelijns paramedische herstelzorg bij verschillende groepen COVID-19 patiënten in de herstelfase.

Wat kan worden aangevraagd?

In aanmerking voor deze subsidieronde komt doelmatigheidsonderzoek dat aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Het onderzoek levert kennis op over de effecten en kosten van paramedische herstelzorg. Het richt zich op een weging van effecten en kosten.
  • De doelgroep bestaat uit COVID-19 patiënten met ernstige klachten of beperkingen als gevolg van de ziekte. Dit zijn patiënten die op de intensive care, op corona-afdelingen in het ziekenhuis of thuis ernstig ziek zijn geweest. Het gaat specifiek om de groep patiënten die langdurig last houdt van ernstige lichamelijke en cognitieve klachten, onder andere kortademigheid, conditie verlies, verzwakte spieren en problemen met het onthouden van dingen.
  • De te onderzoeken interventie dient paramedische herstelzorg te betreffen. Zowel monodisciplinaire en gecombineerde behandelingen van paramedici worden meegenomen in het onderzoek, waaronder in ieder geval de fysio- en oefentherapie, diëtetiek, logopedie en ergotherapie.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Een aanvraag kan alleen door, een hoofdaanvrager afkomstig van, een onderzoeksorganisatie (in de zin van het EU staatssteunrecht) worden ingediend.

Budget

Binnen deze gerichte ronde wordt één onderzoek uitgezet. Het totale budget en maximaal aan te vragen budget van deze subsidie is €800.000,-, mits goed onderbouwd in de begroting.

Looptijd

Richtlooptijd is 36 maanden.

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 13 augustus 2020, 14:00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Gerichte Ronde COVID Paramedische Zorg (pdf) 215 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het programma DoelmatigheidsOnderzoek. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website