ZonMw en het Diabetes Fonds creëren samen deze subsidiemogelijkheid voor Diabetes II Doorbraakprojecten. Het doel is onderzoekers te stimuleren om vernieuwende, baanbrekende en risicovolle oplossingsrichtingen met potentieel grote klinische impact te testen en zo oplossingen aan te dragen om diabetes type 2 te stoppen.

Onderwerpen

  • Doorbraakprojecten
  • Diabetes type 2
  • High risk – high gain

Onderdeel van programma

Partnership Diabetes Fonds

Geplaatst op

1 maart 2018

Deadline

17 april 2018,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Diabetes II Doorbraakprojecten (pdf) 136 KB

Doel subsidieoproep

ZonMw en het Diabetes Fonds roepen onderzoekers op een doorbraakprojectaanvraag in te dienen met als doel: nieuwe inzichten en onverwachte doorbraken in medisch en/of gezondheidsonderzoek in diabetes type 2. We bieden de ruimte om deze oplossingen in maximaal 12 maanden met een pilotstudie te toetsen en zo te bewijzen of ze meerwaarde hebben.

Wat kan worden aangevraagd?

Doorbraakprojecten vallen onder ‘high risk - high gain’ onderzoek. De focus ligt op het ontwikkelen van een innovatief idee tot een proof of concept. Er wordt gefinancierd op basis van een innovatief idee of visie, zonder de noodzaak van voorafgaand voorwerk. Projecten zijn overwegend fundamenteel van aard en staan aan het begin van de kennisketen. Het gaat niet om toegepast onderzoek. De nadruk ligt op het uitwerken van het idee waarbij de uitkomst negatief kan zijn. Een vernieuwende baanbrekende oplossingsrichting kan uit de volle breedte van het diabetesveld en gelieerde kennisvelden komen.

Randvoorwaarden

  • Het project draagt bij aan het doel van het Diabetes Fonds om nieuwe wetenschappelijke inzichten te ontwikkelen en te bewerkstelligen om diabetes type 2 te voorkomen of te genezen.
  • Het project heeft een ‘out-of-the-box’ karakter en is anders ten aanzien van het huidige gangbare onderzoek op dit onderzoeksterrein. De aanvraag moet innovatief en high risk - high gain zijn.

Wie kan aanvragen?

  • De hoofdaanvrager/projectleider/penvoerder is een gepromoveerde onderzoeker en besteedt minimaal 0,4 fte aan dit project.
  • De oproep staat open voor onderzoekers van in Nederland gevestigde onderzoeksorganisaties. Een achtergrond in diabetes type 2 onderzoek of gelieerde velden, zoals genoemd in de subsidieoproep met kennis van metabole gezondheid is een pre.

Budget en looptijd

Voor deze subsidieronde stellen ZonMw en het Diabetes Fonds een budget van €1,9 miljoen beschikbaar. Per project met een looptijd van maximaal 12 maanden kan er maximaal €100.000 worden aangevraagd.

Aanvraag indienen

U kunt tot 17 april 2018, 14:00 uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Diabetes II Doorbraakprojecten (pdf) 136 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen via email diabetesdoorbraak@zonmw.nl of telefonisch met: Rouming Hu, Kim Kijk in de Vegt, Annemarie Penders.

Dummyfoto van een vrouw

Rouming Hu

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 54 31
Dummyfoto van een vrouw

Kim Kijk in de Vegt

Programma-assistent

Telefoonnummer+31 70 349 51 17
Dummyfoto van een vrouw

Annemarie Penders

Specialist Kennis & Innovatie en projectleider Diabetes Fonds

Telefoonnummer+31 33 303 20 54
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website