Met deze oproep voor de derde evaluatie van de Embryowet wil ZonMw de vraag beantwoorden of de kerndoelstelling van de Embryowet in de praktijk nog steeds wordt gerealiseerd en of de Embryowet voldoende toekomstbestendig is ten aanzien van de medisch-wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Onderwerpen

  • Wetsevaluatie;
  • Embryowet;
  • Gezondheidsrecht.

Onderdeel van programma

Derde evaluatie Embryowet

Geplaatst op

23 mei 2019

Deadline

16 juli 2019,
15.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Embryowet III (pdf) 125 KB

Doel subsidieoproep

Bij deze derde evaluatie van de Embryowet is het doel de centrale vraag te beantwoorden of de kerndoelstelling van de Embryowet in de praktijk nog steeds wordt gerealiseerd. En of de Embryowet voldoende toekomstbestendig is ten aanzien van de medisch-wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Wat kan worden aangevraagd?

Een wetsevaluatieonderzoek dat een combinatie is van juridisch en empirisch onderzoek. De projectgroep en onderzoeksmethoden dienen hierbij aan te sluiten.

Randvoorwaarden

Zie voor de randvoorwaarden de projecttekst in bijlage van de subsidieoproep.

Wie kan aanvragen?

De wetsevaluatie wordt altijd door een multidisciplinaire onderzoeksgroep uitgevoerd en moet een combinatie van empirisch onderzoek en rechtswetenschappelijk onderzoek inhouden. Gezien de complexiteit van het evaluatieonderzoek is er een duidelijk voorkeur voor een samenwerkingsverband tussen meerdere organisaties.

Budget

Het totale budget voor deze wetsevaluatie bedraagt maximaal 150.000 euro.

Aanvraag indienen

U kunt tot 16 juli 2019, 15.00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Embryowet III (pdf) 125 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veel gestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Maarten Slijper. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Maarten Slijper

Jurist/secretaris

Telefoonnummer+31 70 349 52 58
E-mailadresslijper@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website