Het doel van deze subsidieoproep is om getalenteerde recent gepromoveerde onderzoekers te ondersteunen die innovatieve, creatieve en grensverleggende wetenschappelijke ideeën hebben op het gebied van dementie. Het gaat hier om onderzoekers met een promotiedatum van maximaal 5 jaar geleden.

Onderwerpen

  • Dementie
  • Alzheimer
  • Fellowships
  • Innovatief onderzoek
  • Persoonsgebonden subsidie

Onderdeel van programma

Memorabel

Geplaatst op

1 juli 2021

Deadline

9 september 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Dementie Fellowships 2021 (pdf) 167 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is om in de tussenfase van het oude programma Memorabel naar het nieuwe Onderzoeksprogramma Dementie getalenteerde recent gepromoveerde onderzoekers te ondersteunen. Met deze persoonsgebonden subsidies wil het programma innovatief, creatief en grensverleggend onderzoek stimuleren. Het gaat om (onderzoeks)ideeën met grote (potentiële) wetenschappelijke en/of maatschappelijk impact die in potentie een meerwaarde hebben ten opzichte van de huidige Nederlandse dementiezorg.

Wat kan worden aangevraagd?

Projectaanvragen dienen te worden ingediend binnen één van de vier de thema’s van het oude programma Memorabel:

  1. Oorsprong en mechanisme van de ziekte
  2. Diagnostiek
  3. Behandeling en preventie
  4. Doelmatige zorg en ondersteuning

Een inhoudelijke beschrijving van de thema’s is te vinden in de programmatekst Memorabel fase 2.

Kandidaten die een aanvraag willen indienen kunnen dit tot maximaal vijf jaar na hun promotie doen, gerekend vanaf de promotiedatum tot de deadline van de subsidieronde (9 september 2021).

Randvoorwaarden

De fellowship is nadrukkelijk niet bedoeld voor de reeds gevestigde groepsleider, blijkend uit verkregen grote onderzoeksubsidies als principal investigator (PI).

Wie kan aanvragen?

Deze subsidieronde staat open voor wetenschappers die reeds onderzoek doen naar dementie óf die juist vanuit een andere discipline komen en hun focus willen verleggen naar dementieonderzoek.

Budget

Het bij ZonMw aan te vragen subsidiebedrag bedraagt per projectaanvraag maximaal € 300.000,- (incl. BTW). Voor deze subsidieronde is €2.400.000,- beschikbaar. Alzheimer Nederland draagt bij aan deze subsidieronde. Cofinanciering aanvragen bij Alzheimer Nederlands is hierdoor niet mogelijk. De looptijd van een fellowship is minimaal 3 jaar en maximaal 5 jaar, afhankelijk van de arbeidstijd.

Aanvraag indienen

U kunt tot 9 september 2021 indienen via MijnZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Dementie Fellowships 2021 (pdf) 165 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Roy Teng of Lotte Hofstee. Voor technische vragen over ‘Mijn ZonMw’ neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Lotte Hofstee

Programmasecretaris

+31 70 349 51 93
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website