Deze oproep nodigt onderzoekers en praktijkpartners uit die affiniteit hebben met het onderwerp ‘sportende vmbo-jeugd’. De uitnodiging is voor deelname aan een sandpit procedure, welke leidt tot vernieuwend en multidisciplinair onderzoek naar sportende vmbo-jeugd. Om deel te kunnen nemen aan de sandpit dienen geïnteresseerden een aanvraag in voor deelname. Na deelname aan de meerdaagse sandpit workshop kan door de deelnemers een gezamenlijke subsidieaanvraag worden ingediend.

Onderwerpen

  • Sport en bewegen
  • Sportparticipatie
  • Jeugd
  • Vmbo
  • Sandpit

Onderdeel van programma

Onderzoeksprogramma sport en bewegen

Geplaatst op

21 december 2020

Deadline

9 maart 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep ‘De sportende vmbo-jeugd heeft de toekomst; uitnodiging voor deelname aan sandpit (pdf) 261 KB

Doel subsidieoproep

Sportdeelname van scholieren op het vmbo ligt lager dan op andere onderwijsniveaus, en participatie gaat omlaag naarmate jongeren ouder worden. Dit is een hardnekkig en persistent probleem. Effectieve interventies worden niet opgeschaald, en implementatie van succesvolle initiatieven blijft uit. In de benadering van de doelgroep wordt onvoldoende rekening gehouden met de diversiteit ervan; er is niet een specifieke vmbo’er. Het doel van deze oproep is om de sportparticipatie van vmbo-jongeren te behouden en te vergroten. Daarvoor worden onderzoekers én praktijkprofessionals geselecteerd om innovatieve en creatieve onderzoeks‐ en implementatieonderzoeksprojecten te ontwikkelen. Het is expliciet de bedoeling dat vertegenwoordigers die werkzaam zijn met de doelgroep, bijvoorbeeld vmbo-docenten en buurtsportcoaches, en de vmbo-jongeren zelf, in samenspraak met onderzoekers en het maatschappelijk werkveld aan de slag gaan.

Wat kan worden aangevraagd?

Om deel te kunnen nemen aan de sandpit dienen geïnteresseerden een aanvraag in voor deelname aan de sandpitworkshop. In deze aanvraag zet u uiteen wat uw motivatie is en op welke manier u een bijdrage kunt leveren aan het behouden en vergroten van de sportparticipatie van vmbo jeugd. Na de sandpit-workshop zal één consortium de subsidieaanvraag doen, waarmee maximaal drie onderzoeksvoorstellen ontwikkeld kunnen worden. Het consortium werkt transdisciplinair en is kennisketenbreed, en zal een budget van €1.400.000 kunnen aanvragen bij ZonMw.

Randvoorwaarden

We zijn op zoek naar teamplayers die graag gezamenlijk werken en duidelijk affiniteit hebben met het werkveld van de vmbo-scholieren. Geselecteerde sandpit-deelnemers komen bij elkaar in een ‘creatieve vrijdenken omgeving’, in een omgeving waar ze 24-uur 4-5 dagen bij elkaar blijven. Ze zijn weg van hun alledaagse routines en verantwoordelijkheden. Ze verdiepen zichzelf intensief in een samenwerkingsproces rondom blijvende sportdeelname bij vmbo-jeugd, en schrijven gezamenlijk onderzoeksvoorstellen. Sandpitdeelnemers vormen samen het consortium dat de subsidieaanvraag doet.

Wie kan een aanvraag voor deelname aan de sandpit insturen?

  • Onderzoekers uit vier disciplines: sport en bewegen, organisatie en management, gedrag en maatschappij en techniek en digitalisering
  • Praktijkprofessionals uit vier velden: sport en bewegen, onderwijs, techniek en digitalisering, overig.

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 9 maart 2021, 14:00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet. Op maandag 1 maart 2021 organiseren we tussen 14.00 en 16.00 uur we een praktische workshop voor het indienen van deze aanvraag door praktijkprofessionals. Wilt u meedoen aan de workshop? Meld u dan aan door een mailtje te sturen naar sportonderzoek@zonmw.nl, onder vermelding van: Aanmelding sandpit workshop 1 maart.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep ‘De sportende vmbo-jeugd heeft de toekomst; uitnodiging voor deelname aan sandpit (pdf) 261 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met ZonMw via Sportonderzoek@zonmw.nl. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Dilene van Campen

Programma Manager Sport en Bewegen

+31 70 515 03 01
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website