Create2Solve is een oproep binnen het programma Meer Kennis met Minder Dieren. De oproep ondersteunt de ontwikkeling van impactvolle diervrije innovaties die leiden tot verkoopbare of bruikbare methoden, modellen en/of diensten (of een combinatie van strategieën). Deze innovaties zullen de menselijke gezondheid en de kwaliteit en relevantie van het onderzoek verbeteren.

Onderwerpen

  • De farmaceutische, medische, chemische, cosmetische en voedingsindustrieën zijn steeds vaker op zoek naar oplossingen om bijvoorbeeld hun voorspelling van de klinische werkzaamheid en/of risico- en veiligheidsbeoordelingen zonder het gebruik van diermodellen te kunnen doen, maar momenteel zijn er nog onvoldoende oplossingen beschikbaar;
  • De maatschappelijke vraag naar proefdiervrije methoden neemt toe en er is behoefte aan nieuwe innovaties om de menselijke gezondheid te verbeteren.

Onderdeel van programma

Meer Kennis met Minder Dieren

Geplaatst op

12 augustus 2021

Deadline

7 april 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Create2Solve- Request for Challenges (pdf) 170 KB

Doel subsidieoproep

Innovaties zonder dieren kunnen een rol spelen bij de verdere verbetering van de menselijke gezondheid, de kwaliteit en de relevantie van onderzoek en bedrijfsprocessen. Create2Solve biedt de mogelijkheid aan de industrie, academie en regulatoire instanties om betrokken te raken bij en toegang te krijgen tot relevante modellen en diensten voor zeer specifieke vragen, zonder het gebruik van dieren. De onderzoeksinstellingen en midden- en kleinbedrijven (MKB) hebben vervolgens de mogelijkheid om innovatieve diervrije oplossingen te creëren voor concrete uitdagingen met inzet en feedback van potentiële eindgebruiker(s).

Waarop worden de ‘Challenges’ geselecteerd?

  • Relevantie en geschiktheid van de ‘Challenge’ voor de oproep ‘Request for Challenges - Create2Solve’;
  • De impact die de ‘Challenge’ kan hebben op de vermindering van dierproeven, zodra de ‘Challenge’ is opgelost;
  • De impact die de ‘Challenge’ kan hebben op industriële-, regelgevende- en/of onderzoeksprocessen in het algemeen. Daarom zijn bedrijfs-, regelgevings-, academisch en/of gebiedsoverschrijdende uitdagingen vereist.

Wie komt in aanmerking om een ‘Challenge’ in te dienen?

Regelgevende instanties, de academische wereld, industrieën of brancheorganisaties op het gebied van farmaceutische/medische technologie, geneesmiddelen, chemie, cosmetica en voeding die op zoek zijn naar een dierproefvrije benadering van een momenteel op proefdieren gebaseerde aanpak;

  • De uitdaging moet bedrijfs-, regelgevings-, academisch en/of gebiedsoverschrijdend zijn en betrekking hebben op ten minste één van de gebieden: farmaceutica, medische technologie, chemie, cosmetica en/of voedingsindustrie;
  • De uitdaging moet gericht zijn op een proefdiervrije innovatie. Geen enkel gebruik van dierproeven of dierlijk materiaal zijn toegestaan. Het gebruik van bestaande dierproefdata is toegestaan.
  • Om in aanmerking te komen moet de uitdaging worden ingediend door ten minste twee vertegenwoordigers, van bedrijven, de academische wereld, regelgevende instanties of een combinatie daarvan. Ook internationale partijen kunnen in de fase van de ‘Request for Challenges’ worden betrokken.

Let op: het wordt aangeraden dat geïnteresseerde industrie, regelgevende instanties en/of academici de Create2Solve informatie- en matchmakingbijeenkomst in dit najaar bijwonen. Deze bijeenkomst kan helpen bij het vinden van een partner en het vinden van een gemeenschappelijk onderwerp voor een ’challenge’. De locatie, organisatie en exacte datum zullen zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd.

Aanvraag indienen

Dien een ‘Challenge’ in door het aanvraagformulier in te vullen en te mailen naar mkmd@zonmw.nl vóór 7 april 2022, 14:00 uur. Het aanvraagformulier is te vinden in de volledige oproep, hieronder te downloaden. ‘Challenges’ die na de deadline worden ontvangen, worden niet meegenomen in het proces.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Create2Solve- Request for Challenges (pdf) 170 KB

Contact

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Bas de Waard.

Dummyfoto van een man

Bas de Waard

Programma manager MKMD

+31 70 349 50 81
mkmd@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website