Oproep tot het indienen van internationale voorstellen voor samenwerkingsprojecten op het gebied van “SUSTAINABLE SMART SOLUTIONS FOR AGEING WELL”. AAL call 2019 is een ‘open call’ binnen het AAL domein (zie TAALXONOMY). Er zijn geen toepassingsgebieden vastgesteld. Het consortium definieert samen met gebruikers de uitdaging waarvoor het project een oplossing ontwikkelt. AAL call 2019 biedt flexibiliteit m.b.t. scope, omvang en duur van de projecten.

Onderwerpen

Samenwerkingsprojecten ontwikkelen ICT-oplossingen voor gespecificeerde markten:
De private consumentenmarkt met oplossingen op het gebied van welzijn, leefstijl, onafhankelijkheid, werk, plezier en comfort.
De kopers zijn in het algemeen ouderen en/of hun familie en sociale netwerken.

De publieke markt (regulated market) met oplossingen die zijn ingebed in de strategieën van deelnemende gebruikersorganisaties, zorg/dienstverlenende organisaties en bedrijven.
Gebruikers en betalers zijn (meestal) niet dezelfde partijen; het is belangrijk dat relevante stakeholders tijdig worden betrokken.  

Kleine samenwerkwerkingsprojecten
Kleine samenwerkingsprojecten zijn gericht op het ontwikkelen van nieuwe ideeën, concepten en/of aanpakken voor ICT-oplossingen voor ouderen. Ze betrekken nieuwe stakeholders bij (toekomstige) ontwikkeling van AAL oplossingen, creëren nauwe samenwerking met gebruikersorganisaties, ondersteunen community building met nieuwe klanten en stellen gemeenschappelijke agenda’s op.

Onderdeel van programma

Active & Assited Living (AAL)

Geplaatst op

12 februari 2019

Deadline

24 mei 2019,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep AAL (pdf) 513 KB

Doel subsidieoproep

AAL call 2019 roept op tot het indienen van voorstellen voor verschillende typen internationale samenwerkingsprojecten op het gebied van “SUSTAINABLE SMART SOLUTIONS FOR AGEING WELL”. De call staat open voor samenwerkingsprojecten gericht op het ontwikkelen, evalueren en op de markt brengen van ICT-oplossingen voor ouderen en hun omgeving.

Wat kan worden aangevraagd?

Kleine samenwerkingsprojecten: Kleine samenwerkingsprojecten zijn gericht op het  ontwikkelen van nieuwe ideeën, concepten en/of aanpakken voor ICT-oplossingen voor ouderen. Ze betrekken nieuwe stakeholders bij (toekomstige) ontwikkeling van AAL oplossingen, creëren nauwe samenwerking met gebruikersorganisaties, ondersteunen community building met nieuwe klanten en stellen gemeenschappelijke agenda’s op.

Samenwerkingsprojecten ontwikkelen ICT-oplossingen voor gespecificeerde markten. Er is sprake van sterke betrokkenheid van gebruikers en gebruikersorganisaties en ze hebben een duidelijke oriëntatie op de markt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende markten. De private consumentenmarkt met oplossingen op het gebied van welzijn, leefstijl, onafhankelijkheid, werk, plezier en comfort. De publieke markt (regulated market) met oplossingen die zijn ingebed in de strategieën van deelnemende gebruikersorganisaties en/of zorg/dienstverlenende organisaties.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Consortia van minimaal drie onafhankelijke organisaties uit drie landen die participeren in de AAL subsidieronde 2019 kunnen een projectvoorstel indienen, in het Engels.
In een consortium dienen in elk geval de volgende partners vertegenwoordigd te zijn:

  • minimaal één gebruikersorganisatie
  • minimaal één marktgeoriënteerde bedrijfspartner
  • minimaal één MKB bedrijf (dit kan de hierboven genoemde bedrijfspartner zijn)

In consortia van samenwerkingsprojecten moet sprake zijn van een substantiële inzet van het bedrijfsleven (minimaal 50% van de mensmaanden) in verband met de marktoriëntatie van het project.

Budget

In totaal is er voor AAL call 2019 ruim €27 miljoen euro beschikbaar, afkomstig van de deelnemende landen en de Europese commissie. Voor Nederlandse deelname is in totaal ca. €2,5 miljoen subsidie beschikbaar. 

Aanvraag indienen

U kunt tot 24 mei 2019, 17.00 CET uw aanvraag indienen via de website van AAL Europe.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep AAL (pdf) 513 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Geja Langerveld of Bianca Zanoni. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Bianca Zanoni

Programma assistent

Telefoonnummer+31 70 349 52 18
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website