Het programma InZicht stimuleert onderzoek om de kwaliteit van leven voor mensen met een visuele beperking te verbeteren. Daarnaast wil InZicht het wetenschappelijk onderzoek beter aan laten sluiten op vragen uit de praktijk. Dit is de veertiende financieringsoproep.

Onderwerpen

  • Visuele beperking
  • Onderzoek
  • Patiëntenparticipatie
  • InZicht

Onderdeel van programma

InZicht

Geplaatst op

5 augustus 2021

Deadline

5 oktober 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Oproeptekst 14e ronde InZicht (pdf) 219 KB

Doel subsidieoproep

Het onderzoek van InZicht moet bijdragen aan het vergroten van de kwaliteit van leven van mensen die slechtziend of blind zijn. Onderzoeken zijn er vooral op gericht om de zorg- en dienstverlening voor deze doelgroep te verbeteren. Een van de ambities van het programma InZicht is bijdragen aan de implementatie van het VN-verdrag handicap. Dat wil zeggen dat iedereen, dus ook mensen met een beperking, volwaardig aan de samenleving deel kan nemen.

Wat kan worden aangevraagd?

Voor financiering komen in aanmerking onderzoeken die bijdragen aan de toepassing van nieuwe behandelingen, de ontwikkeling van zorgvernieuwingen, de verbetering van de wijze waarop de gezondheidszorg is georganiseerd en/of maatschappelijke participatie. De bijdrage van het project aan het thema inclusie en het betrekken van mensen met een visuele beperking bij alle fasen van het project zijn belangrijke criteria.

Curatief of medicijnonderzoek komen niet voor honorering in aanmerking.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Universiteiten, onderzoeksinstellingen, zorginstellingen, cliëntenorganisaties en gemeenten kunnen een onderzoeksaanvraag indienen. Samenwerking tussen relevante partijen is een vereiste; er dient minimaal met één van de erkende zorgorganisaties (Bartiméus, Koninklijke Visio) samengewerkt te worden. Andere aanvragers dan de erkende zorgorganisaties dienen ook samen te werken met ten minste één onderzoeksinstelling.

Budget

Voor deze veertiende aanvraagronde is een budget van € 975.000 beschikbaar. Onderzoeksprojecten met een looptijd van 3 tot 5 jaar komen in aanmerking voor indiening.

Aanvraag indienen

U kunt tot 5 oktober 2021, 14:00 uw subsidieaanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Oproeptekst 14e ronde InZicht (pdf) 219 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Rozemarijn Beeemster. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Rozemarijn Beemster

Programmasecretaris InZicht

+31 70 515 03 47
inzicht@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website