Als wetenschappelijk onderzoeker kunt u op verschillende manieren bijdragen aan de uitvoering van onze programma’s. U kunt deelnemen aan onderzoeksprojecten, projectvoorstellen beoordelen en bijdragen aan het opzetten en uitvoeren van programma’s.

ZonMw voert een groot aantal programma’s uit die kennis opleveren om de gezondheidszorg beter en doelmatiger te maken. Elk programma kent projecten waarbinnen wetenschappers op zoek gaan naar nieuwe kennis. Ons terrein is breed: van fundamenteel onderzoek, tot implementatie van nieuwe behandelingen, preventieve interventies tot en met verbeteringen in de organisatie van zorg. 

Subsidiekalender

Bent u werkzaam als onderzoeker en wilt u meedoen aan programma's van ZonMw? Via de subsidiekalender publiceren we oproepen om projectvoorstellen in te dienen. Als uw voorstel wordt gehonoreerd, ontvangt u subsidie. Meestal is sprake van een projectsubsidie. Daarnaast kent ZonMw ook subsidies die gericht zijn op talentontwikkeling. 

Referent of commissielid

Als onderzoeker kunt u ook op andere manieren veel voor ons betekenen. Als referent bent u mede-beoordelaar van projectvoorstellen. En als commissielid levert u een bijdrage aan het opzetten en uitvoeren van programma’s. Het spreekt voor zich dat u in uw rol van referent of commissielid geen enkele betrokkenheid heeft bij de projecten die u beoordeelt of selecteert.

Meer weten?

Heeft u een onderzoeksidee en weet u niet of dit past in één van onze projecten? Neemt u dan contact met ons op. Samen kijken we wat er mogelijk is. Ook als u belangstelling heeft voor de rol van referent of commissielid, komen wij graag met u in contact. (info@zonmw.nl)

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website