Onderwerpen

Actueel

Volg via RSS

Twaalf gevluchte academici aan de slag in de Nederlandse wetenschap

Twaalf academici, die hun vaderland zijn ontvlucht door een bedreigende situatie, krijgen een eenjarige aanstelling om hun wetenschappelijke carrière voort te zetten in Nederland. De academici komen uit diverse landen zoals Syrië, Rusland, Armenië, Pakistan of Turkije.

Nieuws

Replicatiestudies tweede ronde: belangrijk onderzoek opnieuw doen

Voor de tweede keer financiert NWO projecten uit de gezondheids- en sociale wetenschappen waarmee onderzoek van anderen opnieuw wordt uitgevoerd. Het gaat om acht replicatieonderzoeken die in het verleden de basis vormden voor vervolgonderzoek of een belangrijke plaats hebben ingenomen in onderwijs, beleidsvorming of het publieke debat.

Nieuws

Open up your Science, een ambitie met hindernissen

Sinds de presentatie van Plan S is de discussie over transparante wetenschap, waaronder FAIR data en open access, echt goed losgebarsten tussen onderzoekers, universiteiten en onderzoeksfinanciers zoals NWO en ZonMw. Dit bleek ook tijdens de workshop ‘Open up your Science’ van Mario Malički (Hogeschool van Amsterdam) en Gerben ter Riet (Amsterdam UMC) tijdens de Vernieuwingsimpuls Laureatendag van vrijdag 30 november.

 

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Consultatiebijeenkomst implementatie Plan S

Op 31 januari organiseren NWO en ZonMw met medewerking van de KNAW en de VSNU een consultatiebijeenkomst over de implementatie van Plan S. De discussies worden gevoerd door betrokken wetenschappers, die vaak de doelstelling van open access steunen, maar zich ook zorgen maken over de uitwerking van Plan S om dat te bereiken.  

Lees meer
Toon alle agenda-items

Uitgelicht

Mediator Special:Kritisch kijken naar onderzoek

Met onder andere 'De roep om maatschappelijke relevante wetenschap', Bouwstenen voor innovatie en 'Geen zeldzame incidenten' .

naar Mediator Special juni 2016
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website