Jeroen Dikken

Hogeschoolhoofddocent Verpleegkunde/Senior onderzoeker

De Haagse Hogeschool, Faculteit Gezondheid, Voeding & Sport, Opleiding tot Verpleegkundige

Telefoon: +31 (0)6 24 44 97 31
E-mail: jdikken@hhs.nl

Volg Jeroen op Twitter (@jeroen_dikken) en LinkedIn.

  

Profiel

Jeroen Dikken (1986) studeerde verpleegkunde aan de Hogeschool Windesheim Zwolle en Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Daarnaast heeft hij Gerontologie (de studie naar het 'normale ouder worden') gestudeerd binnen het European Master’s Program in Gerontology (EuMaG). In aansluiting startte hij met een promotieonderzoek naar het meten van de kennis en attitude van verpleegkundigen over de oudere patiënt. In 2017 ronde hij zijn promotie af waarmee hij een meetinstrument opleverde dat inmiddels in Nederland, de Verenigde Staten, China en Turkije wordt gebruikt: ‘de Kennis over Oudere Patiënten – Quiz’ (KOP-Q) in het Engels: the Knowledge about Older Patients - Quiz.

Van 2011 tot en met 2017 was Jeroen docent verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel is hij werkzaam als hogeschoolhoofddocent aan de opleiding verpleegkunde bij De Haagse Hogeschool waar hij zich in combinatie met zijn onderzoek bezighoudt met het initiëren en stimuleren van verbindingen tussen onderwijs, onderzoek en praktijk en het creëren van een onderzoeksklimaat binnen de opleiding en hogeschool.

Blog

Door de snelle veranderingen en innovaties in het zorglandschap wordt de noodzaak om te blijven ontwikkelen urgenter. In zijn blog legt hogeschoolhoofddocent Jeroen Dikken uit dat leren is veel meer dan aantoonbaar over kennis beschikken. ‘Het gaat om het geleerde te integreren in het dagelijks werk’.

> Lees zijn blog

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website