Projectomschrijving

''Mooiste resultaat is als een bewoner rustig zijn/haar laatste levensfase in kan gaan met familie die vertrouwen heeft in de zorg''

Doel van het project was: invoeren van de functie Zorgconsulent Palliatieve Zorg in organisaties binnen langdurige en gehandicaptenzorg op de Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE).

Palliatieve zorg is door inzet van de zorgconsulent beter gestructureerd en de kwaliteit is verbeterd en geborgd. De zorgconsulent ondersteunt zorgteams en -coaches om palliatieve zorg aan de cliënt in de laatste levensfase en naasten goed en tijdig te plannen, af te stemmen en te organiseren, waarbij eigen regie van cliënt en naasten behouden blijft.

Zorgconsulenten werken samen met consultatie- en gespecialiseerde palliatieve teams op ZHE. Meerwaarde: een vast aanspreekpunt voor zowel cliënt, familie en zorgteam. Familie is meer betrokken en voelt zich ondersteund rondom de zorg van hun dierbare. Er is meer zicht op aanwezige symptomen, waardoor zorgteam medewerkers en zorgconsulent palliatieve zorg, beter kunnen anticiperen. Verpleegkundigen hebben de opleiding tot Zorgconsulent Palliatieve Zorg gevolgd aan de HogeschoolHAN/VDO Nijmegen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website