Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

In dit project wordt een laagdrempelige, geaccepteerde, haalbare en effectieve methode geïmplementeerd om zorgverleners in de palliatieve zorg te helpen gesprekken te beginnen over zingevingsonderwerpen van cliënten.

 

In de palliatieve zorg staat kwaliteit van leven centraal en zingeving is een essentieel en centraal aspect van kwaliteit van leven. Ondersteuning voor zingevingsvragen is een

verantwoordelijkheid van het gehele palliatieve zorgteam. Er zijn veel belemmeringen voor aandacht voor zingevingsvragen. Patiënten en verpleeghuisbewoners spreken de behoeften niet altijd uit. Tegelijk hebben zorgverleners vaak weinig aandacht voor zingevingsvragen.

 

Binnen het netwerk palliatieve zorg amstelland & meerlanden gaven twee locaties van het zonnehuisgroep amstelland aan behoefte te hebben aan training en een instrument. Daarom hebben ze een gezamenlijk projectvoorstel opgesteld om deel te nemen aan het onderzoek van onderzoeker Michael Echtheld. ZHGA wil binnen hun organisatie de Patiënt Dignity Question (PDQ; “Wat moet ik van u weten als persoon om u de best mogelijke zorg te verlenen?”) implementeren.Zodat zorgaanbieders beter geëquipeerd zijn om zingevingsgesprekken te voeren en daarmee de kwaliteit van de palliatieve zorg binnen hun organisatie te verbeteren.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website