Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

In Hospice Nijkerk komen ethische vraagstukken regelmatig voor, zoals bijv. een gast, die besluit te stoppen met eten en drinken, het moment van inzetten van palliatieve sedatie of lastige situaties zoals het overlijden van jonge zorgvragers met kleine kinderen. De hospicemedewerkers, zowel vrijwilligers als verpleegkundigen, worstelen daarmee.

Het hospice besteedt regelmatig aandacht aan ‘lastige kwesties’, maar het mist kennis en instrumenten om constructieve en inhoudelijk goede dialogen met vrijwilligers en verpleegkundigen structureel te faciliteren. Dit beperkt het adequaat handelen in de zorgverlening én het welzijn van de medewerkers

De doelstellingen voor de implementatie van CURA zijn: 1) medewerkers ervaren minder morele stress in het geval van lastige situaties in de zorg. Ze hebben het gevoel beter toegerust te zijn om met deze situaties cq. morele dilemma’s om te gaan; 2) CURA is na afloop van het project geïntegreerd in de hele structuur van het hospice; 3) Er zijn vier getrainde CURA-ambassadeurs die hierin een hoofdrol spelen.

Hospice Nijkerk neemt bij voorkeur deel in de eerste lichting, met de training in mei - juli 2020. Het hospice voldoet aan de gestelde voorwaarden op inhoudelijk en organisatorisch vlak. Het hospice beschikt bovendien over voldoende en ervaren medewerkers en over geschikte faciliteiten. De haalbaarheid van de interventie in deze kleine organisatie is groot.

 

Het bestuur van de Stichting Hospice Nijkerk ondersteunt de implementatie van CURA als onderdeel van het huidige beleid gericht op kwalitatief goede palliatieve zorg en ‘zorg voor de zorgenden’

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website