Projectomschrijving

In het verpleeghuis is het belangrijk dat veranderingen in de situatie van bewoners snel worden gezien en besproken. De zorg kan dan worden aangepast aan de veranderende zorgbehoeften. Instrumenten kunnen hierbij helpen, maar alleen als deze passen bij de behoeften van zorgmedewerkers. Met de SigMa-methodiek kunnen zorgmedewerkers zelf op zoek gaan naar een passend instrument.

Onderzoek

In dit implementatieonderzoek gaan 3 organisaties zelfstandig met de methodiek aan de slag. Het onderzoek volgt dit proces om te kijken hoe dit verloopt, welke ondersteuning gewenst is en welke aanpassingen nodig zijn. Hierbij worden kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden gebruikt.

Verwachte resultaten

Het project levert een verbeterde, gebruiksvriendelijke versie van de SigMa-methodiek voor gebruik in verpleeghuizen op.

Verwachte impact

Het project stimuleert het gebruik van instrumenten en versterkt de signalerende rol van verzorgenden. Daarmee draagt het project bij aan de kwaliteit van de palliatieve zorg voor verpleeghuisbewoners.

Deelnemende netwerken

Interview

Projectleider Lotje Bagchus en verpleegkundige Mariëlle Mastenbroek vertellen hoe de SigMa-methodiek in de praktijk uitpakt. 'Medewerkers vinden het fijn om serieus genomen te worden.'

> Lees het interview

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website