Projectomschrijving

Zorgorganisaties binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg willen graag een goed palliatieve zorgaanbod realiseren. Het Nivel heeft een zogenaamde Gereedschapskist gevuld met instrumenten waarvan aangetoond is dat ze helpend zijn bij het verbeteren van de palliatieve zorg.

Onderzoek

In het project gaan negen Netwerken Palliatieve Zorg samen met een zorgorganisatie via actieonderzoek de palliatieve zorg verbeteren. Elke organisatie start met de Zelfevaluatie Palliatieve Zorg en kijkt op grond daarvan welke elementen in de zorg zij wil verbeteren.

Verwachte resultaten

De uiteindelijke Gereedschapskist bestaat uit (door)ontwikkelde instrumenten, voorzien van een aan de sector aangepaste implementatiestrategie en handleiding.

Verwachte impact

Het project beoogt meer palliatieve zorgbeleid, verbeterde competenties van zorgverleners en betere ervaren kwaliteit van palliatieve zorg.

Deelnemende netwerken

Meer informatie

Interview

Een 'gereedschapskist' met bestaande werkwijzen en tools helpt instanties bij het in kaart brengen van hun palliatieve zorgbeleid en het kiezen van passende instrumenten om hun beleid aan te scherpen.

> Lees het interview

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website