Projectomschrijving

In Nederland bezoeken jaarlijks 130.000 mensen de huisarts in verband met een enkel distorsie. Veel patiënten houden langdurig klachten. Het is tot dusver nog onbekend welke factoren geassocieerd zijn met langdurige klachten. Deze informatie is met name voor de huisarts zeer waardevol. Daarnaast is er in de huisartsenpraktijk nog geen optimale behandeling beschikbaar voor deze patiënten. Bij sporters is een neuromusculair trainingsprogramma effectief gebleken in het reduceren van recidive letsels. Wanneer dit programma ook in de huisartsenpraktijk effectief blijkt, zou dit een directe behandeling bieden voor de eerste lijn.

Doelstellingen

  1. De 5-jaars prognose en potentiële prognostische variabelen onderzoeken van patiënten die 5 jaar geleden de huisarts bezochten met een acute enkel distorsie.
  2. De effectiviteit vaststellen van een neuromusculair trainingsprogramma, begeleid door een App, ten opzichte van de gebruikelijk zorg in de huisartspraktijk.

Interview


Kan een applicatie met neuromusculaire oefeningen de genezing van een verstuikte enkel versnellen? In een interview vertelt Marienke van Middelkoop meer over het onderzoek.

> lees het interview

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website