Projectomschrijving

Veel ouderen met complexe gezondheidsproblemen gebruiken cardiovasculaire preventieve medicatie om hart- en vaatziekten te voorkomen. Artsen komen voor het dilemma te staan of deze medicatie geschikt is voor hun patiënt als ziektes en beperkingen zich opstapelen en het levenseinde nadert. De huidige richtlijnen bieden weinig ondersteuning.

Doel

Optimalisatie van het voorschrijven (starten, stoppen of continueren) van cardiovasculaire preventieve medicatie bij ouderen met complexe gezondheidsproblemen.

Werkwijze

Wij gebruiken de RAND/UCLA methode; een systematische methode waarin wetenschappelijke kennis met de praktijk wordt verenigd. Tijdens multidisciplinaire panel discussies zullen experts de geschiktheid van cardiovasculaire preventieve medicatie op verschillende dimensies wegen.

Uitkomst

Een conceptueel raamwerk om artsen te ondersteunen bij het maken van beslissingen over het voorschrijven van cardiovasculaire preventieve medicatie bij ouderen met complexe gezondheidsproblemen.

Interview

Specialist ouderengeneeskunde in opleiding Milly van der Ploeg liet deskundigen en patiënten discussiëren over de vraag of het zinvol is om ouderen in verpleeghuizen preventief medicijnen te geven om hart- en vaatziekten te voorkomen. Zij ontwikkelt nu een schaal die artsen moet helpen de juiste balans te vinden in het voorschrijven van deze medicatie.

> Lees het interview met Milly van der Ploeg

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website