Onderwerpen

Actueel

Volg via RSS

Meer kennis over sociaaleconomische gezondheidsverschillen

We weten dat het zo is, maar hoe werkt het en welke relatie bestaat er tussen de sociaaleconomische positie van mensen en hun gezondheid? Met welke methoden kunnen we lokale netwerken ontwikkelen en zo gezondheidsachterstanden beperken? Dat weten we nog niet. Deze vragen staan centraal in onderzoek dat kennis moet opleveren ter voorkoming en vermindering van sociaaleconomische gezondheidsverschillen (SEGV).

jongen inrolstoel op grasveld
Nieuws

Kamer stemt tegen vergoeding hiv-preventiepil

De Tweede Kamer heeft tegen een tijdelijke vergoeding van PrEP, de hiv-preventiepil, gestemd. De overheid onderzoekt de inzet van het middel in Nederland en wacht nog op een advies van de Gezondheidsraad.

Elders gezien

Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst

Doe mee aan de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst en maak kans op begeleiding bij de implementatie van nieuwe technologie in uw verpleeghuis. Doel is om het werk van de professional aantrekkelijker te maken en de kwaliteit en veiligheid van zorg te vergroten door gebruik van nieuwe technologie. Aanmelden kan vanaf 20 januari 2018 tot en met vrijdag 2 maart 2018.

Elders gezien

ZonMw Parel voor Academische Werkplaats Forensische Zorg voor Jeugd

Han de Ruiter, voorzitter van de programmacommissie Academische Werkplaatsen Jeugd, heeft op 23 november 2017 een ZonMw Parel uitgereikt aan de Academische Werkplaats Forensische Zorg voor Jeugd. De werkplaats heeft bijgedragen aan betere zorg voor jongeren die een delict hebben gepleegd. Dat deed zij door het opzetten van een goed functionerende kennisinfrastructuur, praktijkgestuurd onderzoek en tools voor de praktijk.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website