Onderwerpen

Uitgelicht

Save the date 21 september – netwerkbijeenkomst Bruikbaar Onderzoek, thema Open Science

Noteer alvast in uw agenda: op vrijdag 21 september 2018 organiseert ZonMw een bijeenkomst van het Netwerk voor Bruikbaar Onderzoek. Deze editie heeft als thema Open Science. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn Toegang tot Data, Open Access, en Reflectie op Wetenschap.

Meer informatie

Actueel

Volg via RSS

Neem jij een teek mee terug van je zomervakantie?

De kans is niet heel groot maar teken kunnen ziekten veroorzaken met vervelende gevolgen. Zorg er dus voor dat je geen lyme of andere ziekten die teken overdragen, als souvenir mee terug neemt.

kinderen op camping
Nieuws

VWS vergoedt preventieve hiv-remmers (PrEP) voor 5 jaar

Minister Bruins (Medische Zorg) heeft bekend gemaakt dat PrEP binnen een onderzoekssetting wordt verstrekt aan mannen die seks hebben met mannen (MSM). Naar schatting zullen ongeveer 6500 mannen hiervan gebruik maken. Hiermee worden 250 hiv-infecties per jaar voorkomen. Na 5 jaar wordt geëvalueerd wat het effect van PrEP in Nederland is. GGD-regio's organiseren de verstrekking en bijbehorende 3-maandelijkse medische zorg voor PrEP-gebruikers.

Elders gezien

Onderzoekers antibioticaresistentie werken aan maatschappelijke impact

Projectleiders in het ZonMw-programma Antimicrobiële Resistentie (AMR) zijn zich bewust van het maatschappelijk belang van hun onderzoek en werken aan de maatschappelijke impact van hun onderzoeksresultaten. Die conclusie is te trekken uit een verkennend onderzoek, waarin ook gezocht werd naar de beste manier om de maatschappelijke impact in kaart te brengen van 3 ZonMw-programma's die gericht zijn op infectieziekten.

Nieuws

Positieve psychologie biedt een nieuwe invalshoek voor zelfmanagement

In de brochure 'Mens bovenal' wordt op toegankelijke wijze de waarde van de positieve psychologie voor zelfmanagement bij chronische lichamelijke aandoeningen beschreven. De brochure is gebaseerd op de kennissynthese die de Universiteit Twente schreef in opdracht van ZonMw.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

STEMM Equality Congres

Op het STEMM Equality Congress 2018 heeft u gelegenheid om te luisteren en spreken met experts op het gebied van diversiteit, inclusie, beleid en praktijk wereldwijd. De focus zal liggen op intersectionaliteit: sprekers delen succesverhalen en bespreken hoe landen van elkaar kunnen leren.

Lees meer
Toon alle agenda-items
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website