Over dit programma

Iedereen wil goed en prettig oud worden. Technologie kan hierbij helpen. Daarom ontwikkelt het programma Active & Assisted Living (AAL) ICT-oplossingen die ouderen helpen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam te blijven. Ook als ze last krijgen van lichamelijke of geestelijke beperkingen.

6 ICT-oplossingen in de schijnwerpers

Van een virtuele assistent tot dynamische leefcirkels en een slimme combinatie van een zorgrobot en leefstijlmonitoring: in dit nieuwe inspiratiemagazine van het programma Active & Assisted Living (AAL) staan 6 slimme ICT-oplossingen die ouderen helpen zo prettig en vitaal mogelijk oud te worden. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het magazine via onderstaande button.

Doel AAL-programma

Active & Assisted Living is een internationaal subsidieprogramma. Het programma stimuleert ontwikkeling van ICT-oplossingen voor ouderen en hun omgeving. ZonMw verstrekt subsidie aan de Nederlandse partners in internationale projecten. Dit kunnen zowel gebruikersorganisaties, bedrijven, onderzoekers en gemeentes zijn. Het AAL-programma heeft drie doelen:

  1. De kwaliteit van leven en zelfstandigheid van ouderen bevorderen door het ontwikkelen en op de markt brengen van oplossingen met ICT/technologie;
  2. De houdbaarheid van het sociale/zorgstelsel verbeteren;
  3. De economische en industriële positie van Europese bedrijven versterken.

Ondersteuning van projecten

Het AAL-programma ondersteunt projecten op verschillende manieren met support actions. Deze variëren van een toolbox over hoe je eindgebruikers betrekt, tot een market observatory en het aanbieden van businesstraining en coaching voor bedrijven. Kijk voor het actuele aanbod op de website van AAL2business.

Resultaten

Met een (twee)jaarlijkse Impact Assessment volgt het AAL-programma de resultaten van AAL-projecten. In de brochure ‘De kweekvijver van AAL’ laat ZonMw zien wat het AAL-programma tot nu voor Nederland heeft opgeleverd. Meer informatie over de projecten vindt u in het projectoverzicht.

Follow-up

ZonMw stimuleert dat kansrijke AAL-oplossingen in de Nederlandse praktijk kunnen ‘landen’. Hiervoor is een implementatie-impuls beschikbaar. Verder werkt ZonMw samen met verschillende partners om tot succesvolle resultaten in Nederland te komen. Hierbij gaat het om organisaties en initiatieven uit de zorgsector, het bedrijfsleven en de overheid.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website