Op de subsidiekalender vindt u de programma’s die geld beschikbaar hebben en waar u op dit moment een subsidie aanvraag voor kan indienen.

Fundamenteel

Op het gebied van fundamenteel onderzoek ligt de focus op het creëren van kennis als basis van innovaties. Dit stimuleren we door programma’s zoals onder andere:
TOP subsidies
Vernieuwingsimpuls (Veni, Vidi, Vici)
Investeringen

Translationeel

Met translationeel onderzoek worden de eerste stappen gezet in het vertalen van resultaten uit fundamentele kennis naar de praktijk. Denk hierbij aan onderzoek naar de veiligheid van nieuwe behandelingen en uiteindelijk het uittesten van nieuwe behandelingen of interventies op kleine groepen mensen.
Programma Translationeel Onderzoek (PTO)
Translationeel Adult Stamcelonderzoek

Doelmatigheid

Binnen het programma DoelmatigheidsOnderzoek kan de (kosten)effectiviteit worden gemeten van nieuwe veelbelovende interventies. Dit zijn interventies die uitontwikkeld zijn, maar nog niet zijn opgenomen in het verzekerd pakket.
DoelmatigheidsOnderzoek (DO)

Geneesmiddelen

In het geneesmiddelenonderzoek stimuleert ZonMw innovatie door onderzoek naar de effectiviteit en dosisoptimalisatie van veelbelovende toepassingen van bestaande geneesmiddelen bij nieuwe indicaties, met als uiteindelijk doel de registratie van de nieuwe toepassing.
Drug Rediscovery (Goed Gebruik Geneesmiddelen)

Betaalbare zorg voor de toekomst

In een aantal ZonMw programma’s worden innovaties ontwikkeld met als doel ervoor te zorgen dat de Nederlandse zorg beter kan voldoen aan de kwantitatieve en kwalitatieve eisen van een vergrijzende bevolking en betaalbaar blijft. Dit stimuleren we door programma’s zoals onder andere:
Innovative Medical Devices Initiative (IMDI)
AAL
Create Health
NPO
MemorabelNaar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website