ZonMw is één van de vijf samenwerkende partijen achter Zorg voor innoveren. Zorg voor innoveren is het centrale aanspreekpunt vanuit de overheid en informeert, adviseert en verbindt zorginnovatoren. Zij bieden een concreet handelingsperspectief zodat zorginnovatoren een stap verder kunnen komen in hun innovatietraject. Denk hierbij aan innovaties op het gebied van e-health, medische technologie en/of sociale innovaties met het als uitgangspunt low cost, high impact.

Zorg voor innoveren bestaat uit vijfoverheidsorganisaties: Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en ZonMw. Wilt u weten wat Zorg voor innoveren voor u kan betekenen? Meer informatie vindt u op de website.

Uitgelicht

Loket voor al uw vragen

De website van Zorg voor innoveren bevat veel informatie en zal veel vragen kunnen beantwoorden. Maar omdat elke situatie uniek is, kan het zijn dat u het antwoord op úw vraag niet heeft gevonden. Dan kunt u terecht bij het loket van Zorg voor innoveren. Uw vraag wordt uitgezet bij deskundigen vanuit de partners, het Zorginstituut Nederland, de NZa, het ministerie van VWS en ZonMw. Indien nodig consulteren wij hierbij ons netwerk bij andere organisaties en instanties.

Loket Zorg voor innoveren

Kennis voor zorgvernieuwers

Of u nu nieuw bent in de gezondheidszorg of al langer meeloopt, als zorgvernieuwer komen er veel vragen op je af. Waar kan ik terecht voor onderzoek naar de haalbaarheid van mijn idee? Waar vind ik financiers die met mij mee willen doen? Hoe komt mijn innovatie in het verzekerd pakket? Welke stappen moet ik zetten om mijn vernieuwing écht te laten landen in de zorg? En met wie zal ik samenwerken? Welke wet- en regelgeving ga ik tegen komen? Zorg voor innoveren heeft de antwoorden op deze en nog veel meer vragen gebundeld in de kennisbank. Neem een kijkje in de kennisbank en vind het antwoord ook op úw vraag!

Kennisbank Zorg voor innoveren

Video-animatie: e-health, maak er gebruik van!

De bekostiging en regels mogen innovatie niet in de weg staan. In de praktijk is dan ook vaak meer mogelijk dan wordt gedacht. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil het gebruik van eHealth-toepassingen stimuleren en laten in bijgaande video-animatie zien hoe dit werkt.

Ook op de website van Zorg voor innoveren is veel informatie te vinden over (de financiering van) e-health. In de kennisbank vindt u bijvoorbeeld de bekostigingswijzer. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag? Stel deze dan via het Zorg voor innoveren loket. 

Blijf op de hoogte

Met een abonnement op de nieuwsbrief van Zorg voor innoveren blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van zorginnovatie.

Lees hier de laatste nieuwsbrief-edities terug

Abonneren
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website