Uitgelicht

Wegwijzer vanuit de overheid

ZonMw is één van de samenwerkende partijen achter Zorg voor innoveren. Dit samenwerkingsverband faciliteert zorgvernieuwers. Zo kunnen zij het innovatieproces van idee tot toepassing zelfstandig en snel doorlopen en wordt dit proces eenvoudiger en transparanter. Zorg voor innoveren is een initiatief waarin vier overheidsorganisaties, samen met partners, hun krachten bundelen: dit zijn Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ZonMw. Wilt u weten wat Zorg voor innoveren voor u kan betekenen? Meer informatie vindt u op de website.

Ga naar de website van Zorg voor innoveren

Patient included innoveren: acht waardevolle lessen

PDF met 8 lessen

Tijdens de PatientenTop op 11 april 2017 hebben zorgvernieuwers, patienten en zorgverleners zich samen gebogen over het onderwerp patient included innoveren. Een dynamische middag vol interactie en uitwisseling met als resultaat: acht waardevolle lessen voor zorgvernieuwers. In een interactieve PDF zijn deze lessen in beeld gebracht.

Video-animatie: e-health, maak er gebruik van!

De bekostiging en regels mogen innovatie niet in de weg staan. In de praktijk is dan ook vaak meer mogelijk dan wordt gedacht. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil het gebruik van eHealth-toepassingen stimuleren en laten in bijgaande video-animatie zien hoe dit werkt.

Ook op de website van Zorg voor innoveren is veel informatie te vinden over (de financiering van) e-health. In de kennisbank vindt u bijvoorbeeld de bekostigingswijzer. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag? Stel deze dan via het Zorg voor innoveren loket. 

Kennis voor zorgvernieuwers

Of u nu nieuw bent in de gezondheidszorg of al langer meeloopt, als zorgvernieuwer komen er veel vragen op je af. Waar kan ik terecht voor onderzoek naar de haalbaarheid van mijn idee? Waar vind ik financiers die met mij mee willen doen? Hoe komt mijn innovatie in het verzekerd pakket? Welke stappen moet ik zetten om mijn vernieuwing écht te laten landen in de zorg? En met wie zal ik samenwerken? Welke wet- en regelgeving ga ik tegen komen? Zorg voor innoveren heeft de antwoorden op deze en nog veel meer vragen gebundeld in de kennisbank. Neem een kijkje in de kennisbank en vind het antwoord ook op úw vraag!

Kennisbank Zorg voor innoveren

Blijf op de hoogte

Met een abonnement op de nieuwsbrief van Zorg voor innoveren blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van zorginnovatie.

Bekijk de meest recente nieuwsbrief

Abonneren

Loket voor al uw vragen

De website van Zorg voor innoveren bevat veel informatie en zal veel vragen kunnen beantwoorden. Maar omdat elke situatie uniek is, kan het zijn dat u het antwoord op úw vraag niet heeft gevonden. Dan kunt u terecht bij het loket van Zorg voor innoveren. Uw vraag wordt uitgezet bij deskundigen vanuit de partners, het Zorginstituut Nederland, de NZa, het ministerie van VWS en ZonMw. Indien nodig consulteren wij hierbij ons netwerk bij andere organisaties en instanties.

Loket Zorg voor innoveren
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website