Projectomschrijving

Binnen de fractuurkliniek wordt onderzocht of het gebruik van een keuzehulp, aangevuld met een therapietrouw begeleidingsprogramma, de therapietrouw kan optimaliseren.

Aangezien mensen met een recente fractuur een sterk verhoogde kans hebben op een nieuwe fractuur, zijn er in Nederland fractuurklinieken opgericht. Patiënten die osteoporose blijken te hebben, starten met een anti-osteoporose therapie. Door de matige therapietrouw valt er echter nog veel gezondheidswinst te behalen, want er kunnen nog méér nieuwe fracturen worden voorkomen. Het gebruik van een keuzehulp verbetert weliswaar de kennis over osteoporose en het inzicht in het belang van de medicatie, maar heeft geen duidelijk effect op de lange termijn therapietrouw.

Verwacht wordt dat een keuzehulp, aangevuld met ondersteuning door de verpleegkundige in de periode ná het starten van de behandeling, de therapietrouw zal doen toenemen. Hierbij wordt ook nagegaan of de inzet van extra zorg betaalbaar is voor de Nederlandse samenleving.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website