Over dit programma

De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is dé prijs die vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn in Nederland op weg helpt. De winnaar krijgt € 75.000 om het idee uit te voeren. ZonMw en het VSBfonds zijn de initiatiefnemers van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. De prijs is bedoeld om het innovatief vermogen in de zorg- en welzijnssector te prikkelen.  

Waarom deze prijs?

Mensen die zich inzetten voor zorg en welzijn, komen in de praktijk vaak op goede ideeën voor verbeteringen. Juist omdat zij zo nauw betrokken zijn bij de mensen om wie het uiteindelijk gaat, signaleren zij waar en hóe het beter kan. Toch komen veel van die ideeën niet aan het licht vanwege gebrek aan tijd, geld of deskundigheid. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs doet daar wat aan.

Ervaringen

De prijs heeft al veel projecten van betekenis mogelijk gemaakt. Veel mensen raken ieder jaar weer geïnspireerd en halen alle creativiteit uit de kast. Partijen zoeken elkaar op om gezamenlijk tot een voorstel te komen. Doelgroepen schuiven aan om mee te denken. En zelfs inzendingen die niet winnen, hebben kans op financiering elders.

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website