Implementatie

ZonMw helpt implementeren

Nieuwe informatie over betere zorg verspreidt zich niet vanzelf. En ook nieuwe inzichten toegepast krijgen in de praktijk duurt vaak lang. ZonMw helpt met kennis, ervaring en geld. Daarbij gebruiken we de inzichten die we de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd met het invoeren van zorgvernieuwingen.

Lees verder

Bruikbaar onderzoek: prioriteiten van zorgpartijen centraal

Mede om te zorgen dat resultaten van doelmatigheidsonderzoek hun weg vinden naar de praktijk, financiert ZonMw in het programma DoelmatigheidsOnderzoek, onderzoek dat aansluit bij de prioriteiten die zorgpartijen zelf hebben bepaald. Dat betekent dat bij de beoordeling van onderzoeksvoorstellen gekeken wordt of de onderwerpen deel uitmaken van de kennisagenda’s van bijvoorbeeld wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten.

Lees verder

Campagne Verstandig Kiezen & Samen Belissen

De Federatie Medisch Specialisten (FMS) en de Patiëntenfederatie Nederand voeren samen de campagne Verstandig Kiezen & Samen Beslissen uit, bedoeld om specialisten en hun patiënten te ondersteunen bij gezamenlijke beslissingen over gepast gebruik van zorg. ZonMw ondersteunt deze campagne.

Lees verder

Implementatie-experts doelmatige interventies

Implementatie-experts stimuleren onderzoek naar implementatie van doelmatige interventies door onderzoeksvoorstellen te initiëren en daarbij te adviseren. Daarnaast zetten zij in hun eigen ziekenhuis een kennisnetwerk op. In alle 8 UMC's en bij 2 Topklinische ziekenhuizen werkt nu een implementie-expert, dankzij financiering door het programma DoelmatigheidsOnderzoek.

Kennis over implementatie van doelmatige interventies

In het programma DoelmatigheidsOnderzoek is veel ervaring opgedaan met het implementeren van doelmatige interventies in de praktijk. Deze kennis is in drie publicaties bij elkaar gebracht.

Lees verder

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website