Uitgelicht

Onderzoekssubsidies ZonMw

ZonMw stimuleert via onderzoek innovaties in de zorg. Door de hele kennisketen heen biedt Zonmw programma’s waar innovatie een belangrijke rol speelt. Hieronder een overzicht.

Overzicht

Kennisbank Zorg voor innoveren

Bankbiljetten en stethoscoop

U bent zorgvernieuwer en u wilt uw idee of product succesvol laten landen in de dagelijkse zorgpraktijk. Maar hoe pakt u dit aan? Is het mogelijk om de ontwikkeling van uw product te financieren? Wie is uiteindelijk de klant die gaat betalen voor uw product of dienst. En welke stappen moet u daarvoor zetten? De kennisbank van Zorg voor innoveren biedt een schat aan informatie over financiering.

Kennisbankonderwerp Financiering

Bekostiging eHealth

toetsenbord met eHealthknop

De NZa eHealth bekostigingswijzer is ontwikkeld voor iedereen die meer inzicht wil hebben in de de wijze waarop bekostiging van eHealth is geregeld binnen de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Met de bekostigingswijzer kan:

  • een innovator nagaan op welke zorgaanbieders hij zich het beste kan richten voor de verkoop van zijn eHealth innovatie;
  • een zorgaanbieder nagaan in hoeverre de zorg via eHealth toepassingen wordt bekostigd
Naar de bekostigingswijzer

Actueel

Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis geopend, dien nu in!

Na alweer acht succesvolle rondes van de regeling voor Implementatie- en opschalingscoaching, is vandaag op 28 februari 2023 om 14.00 uur een speciale ronde van de Implementatie- en opschalingscoaching geopend. De nieuwe regeling Ouderen Thuis wil bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties. Die innovaties maken het voor ouderen mogelijk langer zelfstandig thuis te wonen. Kan deze regeling jouw...

Nieuws

Aan de slag met het verbeteren van digitale vaardigheden van zorgmedewerkers

Slimme zorgoplossingen worden steeds belangrijker voor de Nederlandse gezondheidszorg. Want de zorg moet slimmer en innovatiever worden ingericht. Daarbij is het essentieel dat zorgmedewerkers over voldoende digitale vaardigheden beschikken. Wil je binnen jouw zorgorganisatie aan de slag met het verbeteren van digitale vaardigheden van medewerkers? De nieuwe handreiking van Zorg voor innoveren helpt je op weg!

Nieuws

ICT&health Congres: de geleerde lessen

Terug in het vertrouwde AFAS Circustheather in Scheveningen organiseerde ICT&health op 30 januari 2023 haar jaarlijkse congres, met als thema De toekomst van de zorg begint hier. Tijdens een vol programma hoorde het grote aantal deelnemers politici, bestuurders, CEO’s en onderzoekers spreken over de aanstaande transformatie in de zorg. Die komt er en zal zelfs dit jaar starten. Want we moeten wel, betoogden diverse sprekers.

Nieuws
Toon meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website