Uitgelicht

Onderzoekssubsidies ZonMw

ZonMw stimuleert via onderzoek innovaties in de zorg. Door de hele kennisketen heen biedt Zonmw programma’s waar innovatie een belangrijke rol speelt. Hieronder een overzicht.

Overzicht

Kennisbank Zorg voor innoveren

Bankbiljetten en stethoscoop

U bent zorgvernieuwer en u wilt uw idee of product succesvol laten landen in de dagelijkse zorgpraktijk. Maar hoe pakt u dit aan? Is het mogelijk om de ontwikkeling van uw product te financieren? Wie is uiteindelijk de klant die gaat betalen voor uw product of dienst. En welke stappen moet u daarvoor zetten? De kennisbank van Zorg voor innoveren biedt een schat aan informatie over financiering.

Kennisbankonderwerp Financiering

Bekostiging eHealth

toetsenbord met eHealthknop

De NZa eHealth bekostigingswijzer is ontwikkeld voor iedereen die meer inzicht wil hebben in de de wijze waarop bekostiging van eHealth is geregeld binnen de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Met de bekostigingswijzer kan:

  • een innovator nagaan op welke zorgaanbieders hij zich het beste kan richten voor de verkoop van zijn eHealth innovatie;
  • een zorgaanbieder nagaan in hoeverre de zorg via eHealth toepassingen wordt bekostigd
Naar de bekostigingswijzer

Actueel

Volg via RSS

Fonds van ruim 100 miljoen voor veelbelovende zorg

Veelbelovende behandelingen, medische technologie en geneesmiddelen sneller beschikbaar voor de patiënt: dat is het doel van een fonds dat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) op 24 mei presenteerde. De minister stelt voor het fonds 105 miljoen euro beschikbaar. Met dit geld worden ontwikkelaars van nieuwe zorgideeën geholpen bij het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Nieuws

Hartstichting en ZonMw bundelen krachten in onderzoek naar betere behandeling van hartfalen en boezemfibrilleren

De Hartstichting en het ZonMw-programma Goed Gebruik Geneesmiddelen stellen ieder 2,5 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar betere behandeling van hartfalen en boezemfibrilleren. In een gezamenlijke subsidieronde kunnen onderzoekers voorstellen indienen gericht op behandeling van deze ziekten. De ronde bestaat uit de onderdelen Grote Trials en Drug Rediscovery, waarvoor ieder specifieke criteria gelden.

 

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website