Nieuwe kennis en kunde verspreidt zich niet vanzelf. En het toepassen van nieuwe inzichten in beleid, praktijk, onderwijs en onderzoek kost tijd. Om impact te realiseren met de resultaten uit programma’s en projecten heeft ZonMw daarom een specifiek implementatiebeleid. We richten ons in dit implementatiebeleid op de 4 onderstaande onderwerpen. Daarnaast hebben we op de website een implementatie-kennisportaal ingericht.

Onderwerpen

Uitgelicht

European Implementation Event 2021

Banner European Implementation Event 2021

Op 27 en 28 mei 2021 vindt het European Implementation Event online plaatst. Hét moment om te verbinden met implementatie-experts uit de rest van de wereld.

Lees meer over het Event en early bird aanmelding

Maak zelf een implementatieplan

Wilt u een innovatie invoeren in de zorgpraktijk? Een goede voorbereiding en een planmatige aanpak zijn daarvoor nodig. Hier vind u alles wat u nodig hebt om een eigen implementatieplan te maken. Doorloop de stappen en vul de tools in voor een goede onderbouwing van uw plan.

Aan de slag

Do’s en don’ts effectieve implementatie

Implementatiespecialist en commissielid Femke van Nassau gaf hierover een reeks masterclasses. Wat zijn haar gouden tips? 

Nieuwste artikel in de reeks Kennisbenutting

Zo benutten we resultaten en opbrengsten beter in de praktijk

In deze artikelenreeks over kennisbenutting en implementatie vertellen projectleiders en samenwerkingspartners over hun implementatieaanpak en -strategie om de opbrengsten uit het Preventieprogramma (beter) te benutten in de (zorg)praktijk.

Wat zijn dé succesfactoren en welke tips geven ze voor samenwerking?

KIZ themanummer Implementatie

Illustratieve afbeelding voor implementatie

Nieuwe trends, alles over implementatie experts, netwerken en implementatieonderzoek. Nu gratis te lezen in het KIZ themanummer Implementatie.

Nu lezen

Actueel

Een interventie succesvol implementeren doe je zo!

Hoe zorg je ervoor dat je leefstijlinterventie succesvol is in de praktijk? Implementatiespecialist en commissielid Femke van Nassau gaf een reeks masterclasses over het onderwerp aan projectteams binnen de programmalijn Kennisbenutting & Implementatie (Preventieprogramma). Wat zijn de valkuilen en succesfactoren? In dit interview lees je de do's en don'ts van effectieve implementatie.

Pagina

Innovatie van richtlijnen

Vanwege de snelle (internationale) kennisontwikkeling is het een uitdaging om richtlijnen actueel en praktisch bruikbaar te houden. Daarnaast zijn ook steeds vaker praktijkdata beschikbaar, die gebruikt kunnen worden om de richtlijnen te actualiseren. Daarom financieren wij verschillende projecten die aan de slag gaan met het verbeteren van de actualiteit, toegankelijkheid en praktische bruikbaarheid van richtlijnen.

Zorgprofessionals en patiënt werken samen aan innovatie van richtlijnen
Pagina

Registratie en call for abstract EIE2021

De registratie voor het European Implementation Event 2021 is geopend. Early Bird tickets zijn beschikbaar tot 28 februari. Een speciale Covid-19 call for abstracts is ook geopend. Stuur je abstract in vóór 25 januari!

Elders gezien

Betere werk-privé balans voor zorgmedewerkers dankzij mantelzorgvriendelijk beleid

Juist nu is het belangrijk om zorgmedewerkers gezond en inzetbaar te houden. Als zorgmedewerkers ook mantelzorg geven aan hun dierbaren, is het belangrijk dat ze een goede werk-privébalans houden. Daarom werken verschillende partijen in Limburg samen aan het implementeren van mantelzorgvriendelijk beleid in zorgorganisaties. In onze artikelenreeks over 'kennisbenutting en implementatie' leest u hoe ze eerdere resultaten samenbrengen.

Pagina
Toon meer

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Foto van Barbara van der Linden

Barbara van der Linden

Senior stafmedewerker Kennistransfer en Implementatie

+31 70 349 51 38
Linden@zonmw.nl
Foto van Pauline Goense

Pauline Goense

Senior stafmedewerker Implementatie

+31 70 349 50 71
goense@zonmw.nl
Foto van Joey Gijbels

Joey Gijbels

Stafmedewerker Strategie en Innovatie

+31 70 349 53 44
gijbels@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website