Nieuwe kennis en kunde verspreidt zich niet vanzelf. En het toepassen van nieuwe inzichten in beleid, praktijk, onderwijs en onderzoek kost tijd. Om impact te realiseren met de resultaten uit programma’s en projecten heeft ZonMw daarom een specifiek implementatiebeleid. We richten ons in dit implementatiebeleid op de 4 onderstaande onderwerpen. Daarnaast hebben we op de website een implementatie-kennisportaal ingericht.
Op 27 en 28 mei 2021 vindt het European Implementation Event online plaatst. Hét moment om te verbinden met implementatie-experts uit de rest van de wereld.
Wilt u een innovatie invoeren in de zorgpraktijk? Een goede voorbereiding en een planmatige aanpak zijn daarvoor nodig. Hier vind u alles wat u nodig hebt om een eigen implementatieplan te maken. Doorloop de stappen en vul de tools in voor een goede onderbouwing van uw plan.
In deze artikelenreeks over kennisbenutting en implementatie vertellen projectleiders en samenwerkingspartners over hun implementatieaanpak en -strategie om de opbrengsten uit het Preventieprogramma (beter) te benutten in de (zorg)praktijk.
Hoe zorg je ervoor dat je leefstijlinterventie succesvol is in de praktijk? Implementatiespecialist en commissielid Femke van Nassau gaf een reeks masterclasses over het onderwerp aan projectteams binnen de programmalijn Kennisbenutting & Implementatie (Preventieprogramma). Wat zijn de valkuilen en succesfactoren? In dit interview lees je de do's en don'ts van effectieve implementatie.
Vanwege de snelle (internationale) kennisontwikkeling is het een uitdaging om richtlijnen actueel en praktisch bruikbaar te houden. Daarnaast zijn ook steeds vaker praktijkdata beschikbaar, die gebruikt kunnen worden om de richtlijnen te actualiseren. Daarom financieren wij verschillende projecten die aan de slag gaan met het verbeteren van de actualiteit, toegankelijkheid en praktische bruikbaarheid van richtlijnen.
De registratie voor het European Implementation Event 2021 is geopend. Early Bird tickets zijn beschikbaar tot 28 februari. Een speciale Covid-19 call for abstracts is ook geopend. Stuur je abstract in vóór 25 januari!
Juist nu is het belangrijk om zorgmedewerkers gezond en inzetbaar te houden. Als zorgmedewerkers ook mantelzorg geven aan hun dierbaren, is het belangrijk dat ze een goede werk-privébalans houden. Daarom werken verschillende partijen in Limburg samen aan het implementeren van mantelzorgvriendelijk beleid in zorgorganisaties. In onze artikelenreeks over 'kennisbenutting en implementatie' leest u hoe ze eerdere resultaten samenbrengen.
Wat is de EIE2021
EIE2021 brengt professionals en organisaties samen die zich bezighouden met het samenbrengen, vertalen en implementeren van wetenschappelijke kennis in de dagelijkse praktijk en beleid. Deelnemers kunnen rekenen op de laatste inzichten rond implementatie, inspirerende en verrassende gesprekken met internationale collega's en de mogelijkheid om hun internationale netwerk uit te breiden.
Voor wie is de EIE2021?
De EIE2021 is...