Mobiele menu

Van AWO naar AGE Van Academische Werkplaats Ouderenzorg Noordelijk Zuid-Holland naar Academische werkplaats voor Geriatrie in de Eerstelijn

Projectomschrijving

Om de kwaliteit van zorg voor ouderen in de LUMC regio te borgen en te stimuleren, wilden we de verschillende onderdelen van het NPO in onze regio samenvoegen tot een krachtige en toekomstbestendige organisatie. We wilden de oude Academische Werkplaats Ouderenzorg Noordelijk Zuid-Holland omvormen tot een dynamisch platform dat dient als basis voor verdere academisering van het extramurale veld, genaamd AGE. Daartoe zijn 5 stappen gezet:

  1. Interne samenhang vergroot tussen en binnen de onderdelen Onderwijs, Opleiding, Onderwijs,
  2. Nascholing, Netwerk en Innovatie.
  3. Communiceren van de boodschap waarvoor AGE staat
  4. Samenwerking Ouderenberaad en Netwerk presenteren
  5. Positioneren van AGE door eigen huisstijl
  6. Expertmeetings organiseren

Dit heeft erin geresulteerd dat initiatieven en activiteiten van de diverse onderdelen op het
gebied van ouderengeneeskunde beter op elkaar worden afgestemd.

Meer informatie

www.age-lumc.nl

Ook interessant voor u

Themapagina Ouderen
Nieuwsbrief Ouderen

Verslagen


Eindverslag

Het doel was om de oude Academische Werkplaats Ouderenzorg Noordelijk Zuid-Holland om te vormen tot een dynamisch platform dat dient als verder academisering van het extramurale veld, genaamd AGE.

Er is sprake van een dynamisch platform waarbinnen alle projecten en onderdelen van AGE zijn gebundeld.

Samenvatting van de aanvraag

Om de kwaliteit van zorg voor ouderen in de LUMC regio te borgen en te stimuleren, willen we de verschillende onderdelen van het NPO in onze regio samenvoegen tot een krachtige en toekomstbestendige organisatie. We willen de oude Academische Werkplaats Ouderenzorg Noordelijk Zuid-Holland omvormen tot een dynamisch platform dat dient als basis voor verdere academisering van het extramurale veld, genaamd AGE. We zetten daartoe 5 stappen: 1. Interne samenhang vergroten Binnen alle onderdelen van AGE (onderzoek, opleiding, onderwijs, nascholing, zorginnovatie en extern netwerk)zijn ‘experts’ werkzaam. BKB zal een campagnetraining aan de experts. In de training wordt verder gewerkt aan de context van het netwerk, de doelgroepen en een centrale boodschap. Hiermee ontstaat er eigenaarschap over de doelstellingen, visie en boodschap van AGE en ligt er een basis voor externe communicatie. 2. Boodschap communiceren Als eerste uiting van de mogelijkheden en gezamenlijke ambitie willen we onze samenwerkingspartners inspireren door middel van een mini-documentaire. De film wordt geproduceerd door BKB onder regie van het Ouderenberaad in samenwerking met de coördinatoren van AGE (voorheen de coördinatoren van de AWO-NZH). 3. Het huiskamergesprek Naast het inspirerende filmpje willen we de boodschap van AGE mondeling en persoonlijk presenteren aan belangrijke stakeholders in de regio. Hiermee betrekken we belangrijke spelers en boegbeelden bij AGE. 4. Zichtbaar maken van AGE Naast het communiceren van de boodschap en het huiskamergesprek, willen we AGE ook breed positioneren en zichtbaar maken. We willen laten zien wat de producten zijn die zijn voortgekomen uit het Nationaal Programma Ouderenzorg en de werkwijze van AGE. Dit willen we doen door zichtbare bundeling middels een overkoepelende website van AGE die overzicht biedt, waaraan een heldere nieuwsbrief is gekoppeld. Een eigen beeldmerk mag hierbij niet ontbreken. 5. Expertmeetings organiseren Gedreven vanuit de kennis die voorkomt uit recent wetenschappelijk onderzoek gaan we direct in gesprek met veldpartijen over mogelijke zorginnovaties. Hierbij vervult het Ouderenberaad een belangrijke rol door aan te geven wat volgens hen de speerpunten zouden moeten zijn en door die gezamenlijk verder uit te werken.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
63300095001
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2016
2018
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Dr. A.W. Wind
Verantwoordelijke organisatie:
Leiden University Medical Center