Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Met de ‘Coloscopie MEx’ applicatie worden patiënten digitaal en visueel voorgelicht omtrent het darmonderzoek (coloscopie) en geven ze informed consent voor de ingreep. De applicatie is onderdeel van het Medical Experience (MEx) framework en is door patiënten en artsen ingericht. Deze applicatie is goed inzetbaar in de Nederlandse ziekenhuizen.

 

Door slim inzetten binnen het klinische proces is aanzienlijke kostenreductie gerealiseerd door substitutie en taakherschikking, zowel binnen het Medisch Centrum Alkmaar als het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De macro-economische voordelen van het beperken van het ziekenhuisbezoek maakt de indirecte maatschappelijke winst nog vele malen groter. Uit gerandomiseerd onderzoek blijkt deze wijze van voorlichting bovendien patiëntvriendelijk, veilig en stressverlagend.

 

Doel van de samenwerkende partijen is het faciliteren van het implementatieproces. Met het bundelen van onze huidige ervaringen en kennis en het omzetten hiervan naar concrete implementatie handvatten voor nieuwe centra, verwachten we een uniforme en versnelde introductie in Nederland te realiseren.

 

De Coloscopy Mex is te bekijken via demo.medify.eu/colonoscopie/ipad.html (vul code 1234 in).

 

Graag lichten wij onze aanvraag bij het interview tijdens de beoordelingsvergadering nader toe.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website