Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft een functionaliteit ontwikkeld waarmee borstkankerpatiënten online een persoonlijke checklist samenstellen ter voorbereiding van gesprekken met behandelaar of verpleegkundige. Deze functionaliteit wordt aan patiënten aangeboden via www.b-bewust.nl.

 

Hier kan de borstkankerpatiënt putten uit twaalf themalijsten met voorbeeldvragen. De website is ingericht in twee 'routes' die zijn aangegeven in de vorm van twee banners. Via de eerste route kan de patiënt een eigen checklist van vragen samenstellen. Via de tweede route kan de patiënt meer lezen over borstkanker: de patiënten versies van de richtlijn Mammacarcinoom en de zorgstandaard Erfelijke borst- en eierstokkanker. De patiënt kan de eigen checklist online beheren: printen, mailen, aanpassen en aantekeningen plaatsen.

 

Dit project beoogt de opschaling van deze checklistfunctionaliteit doordat behandelteams dit product in hun werkwijze opnemen. Uiteindelijk doel is inbedding van de internetfunctionaliteit in de praktijk van de borstkankerzorg ter ondersteuning van de zelfmanagement van de patiënt en bevordering van gezamenlijke besluitvorming.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website