De kweekvijver van AAL

Vergrijzing én ontgroening, meer vraag naar zorg terwijl personeelstekorten juist toenemen. Onze samenleving staat voor grote uitdagingen. Er zijn veel antwoorden mogelijk op de maatschappelijke vraagstukken van de toekomst. Oplossingen met slimme technologie zijn daarbij onmisbaar.

In het Europese stimuleringsprogramma Active & Assisted Living (AAL) investeren overheden en bedrijven samen in ICT-oplossingen die de zelfredzaamheid van ouderen bevorderen. De inzet: ouderen ondersteunen hun autonomie te behouden, ook bij toenemende lichamelijke of geestelijke beperkingen. Nederland is betrokken bij tientallen AAL-projecten die hieraan bijdragen. Zij leggen de verbinding tussen het dagelijks leven van ouderen en de steeds grotere technologische mogelijkheden.

De kweekvijver van AAL laat zien wat het programma in Nederland tot nu toe heeft bereikt. Daarbij komen vooral de betrokkenen zelf aan het woord. Van ouderen die meedenken over nieuwe ICT-oplossingen, tot bedrijven die concrete producten en diensten op de markt brengen. Hun verhalen geven een inspirerend doorkijkje naar de toekomstige leefwereld van ouderen.

Meer lezen over slimme technologie voor ouderen?

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website