Projectomschrijving

Demografische en epidemiologische ontwikkelingen vergen een adequaat werkende (eerstelijns)gezondheidszorg die proactief, preventief en geïntegreerd haar diensten levert. Dit vraagt van gezondheidscentra extra inspanning om multidisciplinaire, geïntegreerde wijkgerichte zorg verder en breder ontwikkelen. Ieder afzonderlijk hebben gezondheidscentra daar de organisatorische spankracht niet voor.

Doel

Oprichting van een netwerkorganisatie van 18 gezondheidscentra in Zuid Nederland. Met gebundelde krachten werken aan ontwikkelingen en innovaties voor integrale (keten)zorg in de wijk. Met een gezamenlijke backoffice, dienstbaar aan het primair proces.

Resultaten

Gezondheidscentra Zuid Nederland (GZN) is een vitale, krachtige en slagvaardige netwerkorganisatie met 34 aangesloten gezondheidscentra (opzet was 18!). De effectieve en efficiënte Back-Office biedt adequaat en op maat ondersteuning aan het primair proces en heeft diverse zorgprogramma’s en zorg- en serviceconcepten ontwikkeld en verbreed én succesvol aanvullende financieringsbronnen gevonden. GZN is een gewaardeerde gespreks- en samenwerkingspartner voor onder andere zorgverzekeraars, gemeenten en cliënten-/patiëntenorganisaties. Daarnaast wordt GZN erkend als proeftuin.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website