Projectomschrijving

In de regio Amstelland werken vijf organisaties ( vier zorgorganisaties en één welzijnsorganisatie) samen in een project genaamd Dementie Thuis Amstelland. Om de kwaliteit van leven van de mensen met dementie in de thuissituatie zo lang als mogelijk te behouden beoogt dit project innovaties te implementeren en structureel te borgen in de thuissituatie van de betrokkenen. De deelnemers kregen een combinatie van de vier (bestaande en nieuwe) innovaties aangeboden. De innovaties waren gericht op:

1.    Dagbesteding
2.    Meedoen en bewegen
3.    Leerplein dementie
4.    Inzet thuistechnologie

Mantelzorgers nemen een groot deel van de zorg voor hun naasten met dementie op zich. Daarom werden ook de mantelzorgers ondersteund tijdens het project.

Resultaten:

De meeste interventies waren bruikbaar, werden gewaardeerd, verminderde behoeftes en lijken daardoor daadwerkelijk bij te dragen aan veiliger, prettiger en langer thuis wonen. De drie meest ingezette interventies waren het Ontmoetingscentrum, de leefstijlmonitor, en het Leerplein. De meeste interventies werden goed gewaardeerd en wilde men ook blijven gebruiken.

Meer informatie

Dementie plein Aalsmeer

Ook interessant voor u

Themapagina OuderenNieuwsbrief Ouderen

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website