Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Vilans en NISB willen een werkplaats uitvoeren op het Kennisplein Zorg voor Beter om effectief implementatie van meer (preventief) bewegen in de intramurale ouderenzorg te bevorderen. De producten die we in deze werkplaats samen met professionals uit de praktijk ontwikkelen zijn bruikbaar voor de cliënten zelf, professionals in de zorg en ondersteuning en/of betrokken bij bij- en nascholing.

In deze werkplaats ontwikkelen we samen met zorgmedewerkers en ondersteunend behandelaars in de intramurale ouderenzorg een digitale implementatiewijzer ‘Meer bewegen, minder zorgen’.

Doel van de werkplaats is zorgorganisaties en zorgmedewerkers beter equiperen voor het uitvoeren van effectieve implementatie van meer bewegen. Met een meer effectieve kennisdeling in een werkplaats willen we een bijdrage leveren aan efficiënter en meer kostenbesparend werken in de zorgsector en kwaliteit van leven voor ouderen bevorderen.

Om bewegingsstimulering in zorginstellingen succesvol te maken, zijn in de eigen organisatie op alle niveaus inspanningen nodig. Wanneer de stimulans alleen bij de uitvoering ligt, strandt dit mogelijk op gebrek aan borging, en wanneer de stimulans alleen vanuit het management komt, strandt dit mogelijk op gebrek aan motivatie bij de uitvoering. Daarom richten we ons met implementatiewijzer zowel op management en beleid als op uitvoerend medewerkers en teams.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website