Projectomschrijving

Inleiding

Het Leerplein Dementie Aalsmeer is voor iedereen die te maken heeft met dementie. Het is een combinatie van een digitale en fysieke plek waar veel te leren valt over dementie. De website biedt informatie, een overzicht van alle activiteiten in en rond de gemeente Aalsmeer en de nodige leerelementen. Tevens kan men via deze site contact opnemen met een deskundige en worden er Leerbijeenkomsten georganiseerd. Het portal is een tool voor 'blended learning' waarbij digitale vormen en persoonlijke contacten worden gecombineerd.

Werkwijze

Mantelzorgers en mensen met beginnende dementie die nog computervaardig zijn, bezoeken zelf het portal of gaan naar Leerbijeenkomsten om zo antwoord te krijgen op hun (hulp)vragen. Ook kunnen zij samen met een hulpverlener de website leren kennen en benutten. Voor vrijwilligers biedt de site eveneens veel informatie en leermomenten en ook zij zijn van harte welkom bij de Leerbijeenkomsten. Professionals kunnen het portal gebruiken bij het zogenaamde blended hulpverlenen, waarbij verschillende middelen en vormen worden ingezet.


Wat levert het op

Het Leerplein Dementie Aalsmeer draagt er aan bij dat mensen met dementie zo lang mogelijk in zekere mate zelfstandig kunnen zijn. Met het samenkomen van verschillende doelgroepen wordt professionele en ervaringsdeskundigheid gecombineerd, wat ervaren wordt als een win-winsituatie. In het Leerplein zijn de welzijns-, zorg- en onderwijssector vertegenwoordigd, dat wil zeggen dat het een geïntegreerd aanbod is. Het Leerplein Dementie Aalsmeer is aanleiding geweest voor het expliciet opnemen van mantelzorg in het curriculum van HBO- en MBO-instellingen.


Voor wie

Ouderen, maar ook jongeren met dementie en hun mantelzorgers.

Bestuurslid Ouderenorganisatie: "Het is een zeer overzichtelijk en laagdrempelig Leerplein."

Meer informatie

Contact

Mevrouw A.M. (Annette) Beeftin, Participe Amstelland
a.beeftink@participe.nu

Ook interessant voor u

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website