Projectomschrijving

Acht organisaties, die bij WonenPlus Noord-Holland (WPNH) zijn aangesloten, gaan de komende 15 maanden (okt. 2015 t/m dec. 2016) 1.650 kwetsbare ouderen ondersteunen bij versterking van hun eigen kracht en sociale netwerk.
Doelgroep
Kwetsbare ouderen
Doel
Doel is het actief opzoeken en ondersteunen van kwetsbare ouderen met als doel het versterken van het steunnetwerk en het verminderen van eenzaamheid, zodat men langer zelfstandig thuis kan blijven wonen.
Opbrengst
Een gezamenlijke visie op Samenkracht, een werkdocument "Persoonlijk Plan Samenkracht" en een scholingsprogramma voor vrijwilligers.
Werkwijze
De samenwerkende organisaties besteden aandacht aan de methodische onderbouwing van Samenkracht. Andere aandachtspunten zijn: 1) versterking van de samenwerking met de eerstelijnsgezondheidszorg; 2) scholing van vrijwilligers; 3) aantrekken van de banden met de gemeenten voor toekomstige financiering van Samenkracht. Na afloop van Samenkracht vindt er een groot evaluatief onderzoek onder alle deelnemers van Samenkracht plaats. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Hanneke Merten van VUmc EMGO+.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website