Projectomschrijving

Nederland neemt deel aan de Joint Action ADVANTAGE. Dit is een internationaal samenwerkingsverband, dat gericht is op de preventie van  kwetsbaarheid bij ouderen (frailty). Hiermee doelen we op de opeenstapeling van lichamelijke, psychische en/of sociale tekorten in het functioneren die de kans vergroten op negatieve gezondheidsuitkomsten zoals functiebeperkingen, ziekenhuisopname, of overlijden. 

Doel

Het doel van deze Joint Action is te leren van wat Europese landen doen aan preventie van kwetsbaarheid en zorg voor kwetsbare oudere mensen. Wij delen de Nederlandse kennis en cijfers over kwetsbaarheid bij oudere mensen met de andere deelnemende Europese landen. 

Uiteindelijk doel is te komen tot een aanpak voor preventie van kwetsbaarheid bij ouderen, en meer inzicht te krijgen in het ontstaan, beloop en de gevolgen op de lange termijn. Dit draagt bij aan het langer gezond blijven van ouderen, waardoor ze langer zelfredzaam blijven. In totaal doen 24 landen mee aan deze Joint Action. Het RIVM neemt namens Nederland deel.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website