Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

In hat kader van het NPO zijn een groot aantal preventieve eerstelijns experimenten uitgevoerd. Vrijwel al deze interventies zijn uitgevoerd door verpleegkundigen. Hiertoe zijn zorgplannen en scholingsmodules ontwikkeld.Onduidelijk is op dit moment welke verpleegkundige zorg is verleend aan ouderen en wat de inhoudelijke componenten van deze zorgplannen zijn.

 

In overleg met andere NPO onderzoekers is behoefte aaan een inhoudelijke analyse en synthese van de ontwikkelde zorgplannen en scholingsmodules. Deze resultatn zullen inzicht geven wat de meerwaarde is van de verschillende ontwikkelde producten. Tevens zullen de resultaten een meerwaarde zijn voor de de kwantitatieve synthese van de IPD meta-analyse (project J. Blom).

 

De resultaten zullen bruikbaar zijn voor de klinische praktijk, onderzoekers en opleidingen zoals verpleegkunde/huisartsgeneeskunde en geven inzicht in welke type verpleegkundige interventies het meest succesvol zijn en welke componenten van proactieve verpleegkundige zorg een bijdrage leveren aan behoud van zelfredzaamheid van thuiswonende ouderen.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website