Projectomschrijving

De Vitaliteitswijzer is een online zelftest die is ontwikkeld vóór en dóór ouderen (70-plussers). In de zelftest geven ouderen antwoord op verschillende vragen over hun gezondheid, zodat zij zelfstandig veelvoorkomende geriatrische problemen op kunnen sporen. 

Doel

Het doel van de Vitaliteitswijzer is om ouderen te ondersteunen bij zelfzorg. Ook zorgt de Vitaliteitswijzer voor een actieve stimulatie van zelfredzaamheid en oplossingsgerichtheid. Met de aanbevelingen uit de Vitaliteitswijzer kunnen ouderen zelf aan de slag om gezonder oud te worden.

De uitslag van de Vitaliteitswijzer bevat een aantal aanbevelingen die van toepassing zijn op problemen die een oudere ervaart (bijvoorbeeld botontkalking of depressie). De aanbevelingen zijn eenvoudig uit te voeren en hebben een positieve uitwerking op bestaande klachten. Ook geeft de uitslag van de Vitaliteitswijzer advies over de betrouwbaarheid van gezondheidsinformatie op het internet. Ouderen krijgen per aanbeveling een aantal betrouwbare websites aangereikt. Op deze websites kunnen zij meer informatie vinden over het desbetreffende onderwerp.  

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website