Projectomschrijving

ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd door een landelijk, multidisciplinair consortium.


In Nederland hebben bijna 300.000 mensen dementie, grotendeels veroorzaakt door Alzheimer. De sleutel om Alzheimer te stoppen ligt in de stadia vóór dementie, waarbij een gepersonaliseerde aanpak vereist is en de patiënt aan het roer staat. Om dit te bereiken zijn alle hens aan dek nodig: all ABOARD! ABOARD bundelt de krachten van meer dan 30 partners. Publieke en private partijen vanuit de gehele kennisketen werken samen: van academie tot zorginstellingen, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven.


De missie van ABOARD is om alle voorbereidingen te treffen voor patiënt-geregisseerde diagnose, predictie en preventie. Na afloop van het project heeft ABOARD de weg bereid voor behandeling op maat bij Alzheimer. Burgers, patiënten en naasten voelen zich gesteund en zijn meer in regie. Er zijn betere strategieën voor diagnose, predictie en preventie van Alzheimer.

Meer informatie

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website