Projectomschrijving

Mensen met een spierziekte ervaren loopproblemen als gevolg van zwakte van de kuitspieren. Om het lopen te verbeteren krijgen deze mensen een enkel-voet orthese (EVO) voorgeschreven. Het effect van de EVO hangt sterk af van hoe gemakkelijk de EVO buigt. Dit noemen we de EVO-stijfheid. Om het lopen optimaal te verbeteren moet de EVO-stijfheid per patiënt worden geoptimaliseerd.
De individueel optimale EVO-stijfheid wordt op dit moment bepaald met tijdrovende en specialistische analyses. Om het individualiseren van de EVO-stijfheid te vereenvoudigen, gaan we onderzoek doen naar de mogelijkheid dit te voorspellen.
De optimale EVO-stijfheid gaan we voorspellen met behulp van simulatiemodellen. Allereerst zullen we een EVO-simulatiemodel ontwikkelen. Met dit model gaan we onderzoeken welke factoren, zoals mate van zwakte en gewicht, de optimale EVO-stijfheid beïnvloeden. Hierna gaan we deze factoren meten bij patiënten en testen hoe goed het simulatiemodel de optimale EVO-stijfheid voorspelt.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website